Átadták Veszprémben a 8-as főút déli elkerülő szakaszát

facebook megosztás

Átadták a veszprémi 8-as főút déli elkerülő szakaszát és a 8-as utat, valamint a 82-es számú főutat összekötő szakaszt. Ezzel biztonságosabbá és gyorsabbá vált a Balaton és a főváros közti közlekedés - fogalmazott az útátadóval egybekötött sajtótájékoztatón a beruházást végző NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese.     

Nyul Zoltán közölte: a balatonfüredi és a litéri csomópontok között több ütemben épült meg a 7,5 kilométeres útszakasz, 25,3 milliárd forintból.    

A 8-as főutat a 82-essel összekötő 1,1 kilométeres szakasz csaknem 3 milliárd forintba került.    

Nyul Zoltán elmondta, hogy a 8-as főutat a 82-es úttal összekötő új szakasz, a 8229-es út két körforgalmi csomópontot tartalmaz, az útszakaszon a közvilágítást, víz- és gázszolgáltatást érintő beruházás is történt.    

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (FIDESZ-KDNP) fontosnak nevezte, hogy az Európa Kulturális Fővárosa évadra készülve nem csupán Veszprém, hanem az egész régió, sőt az egész ország számára jelentős beruházást valósítottak meg

MTI

(Borítókép: A 8-as utat és a 82-es számú főutat összekötő 8229. számú út Veszprémnél az átadás napján, 2022. december 20-án. MTI/Vasvári Tamás)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.