Egyre több fiatal lát potenciált a katonai pályában

facebook megosztás

Csatlakozott a nagykanizsai Toborzó Iroda a Magyar Honvédség országos toborzókampányához. Az akció célja, hogy népszerűsítsék a fiatalok körében a hadsereget és a katonai pályát.

Az országos toborzókampány február 13-án indult a fővárosban. A Magyar Honvédség elsődleges célja, hogy bemutassa a katonai pálya iránt érdeklődőknek, hogy a seregben milyen haditechnikával dolgozhatnak és milyen karrierlehetőségek állnak előttük, ha csatlakoznak. A figyelemfelhívás részeként a honvédség több imázsfilmet is készített, amelyekben fiatalok a főszereplők, valamint egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a közösségi médián keresztül is megszólítsák az ifjabb generációt. 

– Megpróbáljuk azokat a felületeket megtalálni, ahol ők jobban elérhetőek, tehát a toborzás kiterjed már az online világra is. Minden olyan területre, akár a TikTokra, akár a Facebookra, amit a fiatalok nagyobb százalékban használnak. Ott is elindul egy figyelemfelhívó kampány, egy reklámkampány. Fiatalok lettek a Magyar Honvédség arcai ennek a kampánynak a során, akik saját példájukon keresztül is bemutatják azt, hogy hogyan lehet valaki katona. Ezeken a felületeken követhető lesz az ő bekerülésük és első lépésük a katonai pályán –  tájékoztatta stábunkat Ferge László, a Magyar Honvédség őrnagya.

A katonaság iránt érdeklődő fiatalok előtt több lehetőség áll. Az egységes alapkiképzési program és az önkéntes katonai szolgálat főleg a továbbtanulás előtt állóknak ajánlott. Utóbbi képzési forma többletpontokat jelent a felvételinél, valamint fizetés jár a kiképzésért.  Az országos toborzókampány február 13-án indult a fővárosban. A Magyar Honvédség elsődleges célja, hogy bemutassa a katonai pálya iránt érdeklődőknek, hogy a seregben milyen haditechnikával dolgozhatnak és milyen karrierlehetőségek állnak előttük, ha csatlakoznak. A figyelemfelhívás részeként a honvédség több imázsfilmet is készített, amelyekben fiatalok a főszereplők, valamint egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a közösségi médián keresztül is megszólítsák az ifjabb generációt. 

 – Mind a kettő arról szól, hogy egy kicsit a fiatalok megismerkedhetnek a Magyar Honvédséggel, a kiképzési rendszerrel, felkészítéssel, napirenddel. Kapnak egy kis ízelítőt abból, hogy mi vár rájuk később, természetesen ezekből a programokból később tovább tudnak lépni. Az egységes alapkiképzési programnak a lényege, hogy napi felkészítés zajlik. Tehát valaki reggel bejön hozzánk, elkezdjük a felkészítését és részt vesz azokban a feladatokban, például lövészet, harcászat, alaki kiképzések, tehát az, amit egy katonának tudni kell -tette hozzá Ferge László.

A nagykanizsai Toborzó Iroda vezetője stábunknak elárulta, hogy naponta keresik fel az intézményt olyan fiatalok, akik szeretnének részt venni valamilyen kiképzésen.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.