Éljük a nyugdíjas éveinket…

facebook megosztás

Negyvenöt fő alkotja a Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségének (HONSZ) Nagykanizsai Hadigondozottak Klubját: 2 hadiözvegy, 31 hadiárva és 12 pártolótag. A hozzátartozókon kívül pártolótagként szerepel a szervezetben a város polgármestere és Poprádi Zoltán nyugállományú honvéd ezredes, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Zala-Somogy Vármegyei Területi Szervezetének vezetője.

Az 1997-ben alakult nagykanizsai szervezetnek 2015-ben vette át a vezetését Gerencsér József, aki 2005 óta tagja a klubnak, mint hadiárva. A helyi teendői mellett

2012 óta a HONSZ négytagú vezetőségben szervezőtitkárként látja el a törvény által előírt feladatokat Budapesten. - A klub évente 4 alkalommal tart foglalkozást. Március, június, szeptember és december első szerdáján találkozunk egymással a Vasemberház tükörtermében. Az évzáró összejövetelen pogácsával és ásványvízzel vendégeljük meg a tagságot. Sajnos csak az évi 1500 forintos tagdíjat tudjuk felhasználni, mert más bevétele nincs a szervezetnek, támogatást nem kapunk az önkormányzattól. Január 13-án, május utolsó vasárnapján és Mindenszentekkor koszorúzási ünnepséget tartunk a temetőben levő Doni emlékműnél, melynek a gondozását, festését, környezetének a rendben tartását is felvállaltam. Éljük a nyugdíjas éveinket, az egyik hadiözvegy néni már 95 éves, a hadiárvák közül már mindenki 80 év fölött van. Telefonon tartjuk egymással a kapcsolatot, s hogyha valakinek segítségre van szüksége megpróbálok tenni érte – mondta a klubvezető.

A fővárosi elnökség és a vidéki szervezetek vezetői valamennyien társadalmi munkában végezzük a dolgunkat, ezért fizetést nem kapunk – fűzte hozzá az elmondottakhoz Gerencsér József, akit a Honvéd Hagyományőrző Egyesület megalakulásának 30. évfordulója alkalmából a magyar honvéd hagyományok megőrzéséért és az egyesület érdekében végzett kiemelkedő szolgálataiért, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Ezüst Jubileumi Emlékkeresztjével jutalmaztak. Ugyancsak a közelmúltban adományozta Magyarország honvédelmi minisztere Gerencsér Józsefnek a Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát a társadalmi szervezetek és a nyugállományúak egyesületei javaslatára, a nyugállományúak szervezetei, valamint a honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett áldozatos munkája elismeréseként.

BAKONYI Erzsébet

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.