Író-olvasó találkozón vettek részt a Halis István Városi Könyvtár táborozói

facebook megosztás

A gyerekek az elmúlt héten több környezetvédelemmel kapcsolatos előadást hallhattak, ma pedig Telegdi Ágnes állatokról szóló meséivel ismerkedhettek meg.  

A gyerekek táborozásának csaknem két évtizedes hagyománya van az intézményben. Idén a könyvtár munkatársai saját maguk állították össze a programokat a kétszer egyhetes eseményre. Az idei tematikában fontos szerepet kapott a környezetvédelem.  

– Nagyon színesre sikeredett a program, szerintem színesebbre is mint a tavalyi. Most író-olvasó találkozó lesz, természetvédelemmel kapcsolatos előadások voltak, akár a Jane Godall intézettől, akár a különböző baglyok megmentésével foglalkozó egyesületek munkájával. Volt természetesen elengedhetetlen gólyalábazás, azolózás tehát a régi hagyományos és új programok is bekerültek a repertoárba – emelte ki Józsa Tibor, a Halis István Városi Könyvtár könyvtárosa.

Az „Ó azok a csodálatos állatok!” könyvsorozat szerzőjeként Telegdi Ágnes célja úgy tartalmat közvetíteni, hogy írásain és természetfotóin keresztül a gyerekek maguk is átéljék a történeteit és környezettudatossá váljanak. A mai író-olvasó találkozón a gólyákról tudhattak meg érdekességeket a résztvevő gyerekek.

–Az a célom a könyveimmel, hogy az egyébként sok számítógépet, kütyüt, telefont nyomkodó gyerekeknek legyen kedve ezt a kezébe venni. És izgalmas történeteken keresztül olvasson, nyilván szövegértés kell hozzá. Ezen kívül akkor még olvasson hozzá, és ki is mozduljon. Nincsen könnyű dolgunk, az az igazság, én próbálom interaktívan készíteni a könyveimet – árulta el Telegdi Ágnes, író-természetfotós.

A tábor második – egyben idei utolsó – turnusa péntek délután zárul a Halis István Városi Könyvtárban.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.