Elkezdték a BLG-nél a belső munkákat

facebook megosztás

A múlt héttől már a gépészeti és a villamos bontásokon is dolgoznak a szakemberek. Mindeközben a nyílászáró-beépítésekkel és a szigeteléssel is halad a projekt. Ahogy arról már beszámoltunk, a Batthyány-gimnázium és az Attila óvoda energetikai felújítása egy 1,3 milliárdos beruházás része, amelyben összesen 8 kanizsai intézményt korszerűsítenek. 

Május utolsó napjaiban vették át a munkaterületet a Szabadics Zrt. szakemberei. Alig egy hónap telt el a rajt óta, de a Sugár utca felőli oldalon már minden nyílászárót kicseréltek és a szigetelés is elkészült.

– Szépen haladunk, a Sugár utcától megyünk a Rozgonyi felé. S utána jön a belső udvar. Június 19-ével át tudtuk venni a belső munkaterületet, ott is elindultak a javítások, gépészeti bontások, villamos bontások. Az alvállalkozókkal, szakkivitelezőkkel sikerült megállapodni, az anyagokat megrendeltük. Így egyelőre nem látok gondot a haladásban – mondta el Szabadics Roland, a Szabadics Zrt. magasépítési főmérnöke. 

A belső udvaron is az ütemterv szerint halad a munka Szabadics Roland szerint, aki az Attila óvodánál is pozitívan értékeli az eddigi folyamatot.  

– Az óvodánál és a bölcsödénél nagyrészben megvannak a nyílászáró-beépítések. Az óvodánál a homlokzati hőszigetelés szinte teljes egészében elkészült, jövő héten a szakemberek már a bölcsőde homlokzatképzésére állnak át. A napelemet ott is megrendeltük, elmondható, hogy minden szakkivitelezővel sikerült megállapodni, az anyagokat megrendeltük. Macskakörömmel: csak dolgozni kell – tette hozzá Szabadics Roland.

Szerencsére egyik építkezésben sem okozott komolyabb problémát a múlt pénteki vihar, a BLG-nél voltak kisebb beázások, de ezeket azóta sikerült javítani. A szakemberek továbbra is fokozottan kérik az autósok figyelmét, főleg a Sugár utcáról való felkanyarodásnál, valamint a gyalogosokat sem árt figyelmeztetni az új közlekedési szabályokra, miszerint a járdát a Rozgonyitól a Sugár utcai bejáratig lezárták, az átkelés csak a Zeneiskolánál engedélyezett.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.