Nem hétköznapi ízvilággal nyert különdíjat a kanizsai születésű fagylaltkészítő

facebook megosztás

A nagykanizsai származású, Pálfi Attila sajtos-tejfölös lángos ízű fagylaltjával nyerte el idén a Balaton Fagylaltja különdíjat. Az ötletet a felsége adta, a kivitelezésben pedig egy balatonmáriai vállalkozó segítette.

Nagykanizsán végezte el iskoláit Pálfi Attila, itt lett cukrász. Szülei ’93 óta üzemeltetnek fagyizót a Balatonon, náluk is dolgozott 10 évet, majd mint fagylaltkészítő vállalt munkát. Tavaly a felségével közösen megnyitották saját vállalkozásunkat Balatonmáriafürdőn. A sajtos-tejfölös lángos fagyi ötlete egy csapatmunka eredménye.

– Épp beszélgettünk a felségemmel, hogy milyen fagylaltot vigyünk az idei Balaton fagylaltja versenyre. Tudni kell, hogy itt a zsűri előnyben részesíti, ami a Balatonhoz köthető, hiszen ez egy regionális verseny. Miről szól a Balaton, fürdünk, eszünk iszunk, szeretünk lángosozni, így a felségem kérdezte meg, hogy tudnék-e lángosból fagylaltot készíteni. Én azonnal rávágtam, hogy természetesen, tudok. Bár akkor még kicsit hirtelen felindulásnak tűnt, viszont többször gyakoroltam, és nagyon örülök, mert idén különdíjat nyertünk vele –  árulta el Pálfi Attila, a Vitorlás Fagyizó tulajdonosa.

Attilának ez azért nagyon fontos, mert a saját vállalkozása nyerte, közös volt a felségével az ötlet, és egy helyi vállalkozással fogott össze, a Gyufa Büfével, akik az alapanyagot készítik a lángosos fagyihoz.

– Ők sütik nekünk a lángost, és volt hozzá ötletük. A lángosban van egy lángos morzsa, ami a lángos ropogósra sült közepét jelenti, azt mixeljük össze, és azt beleszórjuk. Van benne egy plusz íztextúra és igazából ez volt a Gyufának az ötlete, én pedig a felségemnek és a Gyufának az ötletéhez, hozzátettem a szakmai tudásomat és ebből lett ez a fagylalt – tette hozzá Pálfi Attila.

A fagylalt elkészülésének folyamatát Attila lépésről lépésre megmutatta stábunknak. A verseny óta nagyon sokan érdeklődnek a sajtos-tejfölös fagyi iránt, sokan kezdetben ódzkodnak tőle, de a visszajelzések alapján jó ötlet volt elkészíteni a közkedvelt étel fagylaltvariációját. 

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.