Elkészült, de mikortól használható a Munkás úti parkoló?

facebook megosztás

Elkészült az új parkoló a Munkás utcában, de a műszaki átadás még történt meg, így nem is használható. A Munkás utca 10. és a Kazanlak körút 1. között 45 beállót építettek ki, a projekt költsége bruttó 99 millió forint volt. Mint azt ma Fodor Csaba elmondta, örülnek, hogy megvalósult ez a beruházás, ugyanakkor nem értik, hogy a polgármester az eltelt 3 hétben miért nem hívott össze szakmai bejárást, hiszen már rég használhatnák a lakók a területet.

parkoló

A Kanizsa Tv tudósítása a képre kattintva érhető el.

Még április végén jelentette be az ÉVE-frakció, hogy a közlekedési helyzet javítása kapcsán 45 darab új parkolóhely épül a Keleti városrészben és bővül a térfigyelő-kamerarendszer. Fodor Csaba ma hangsúlyozta: előbbi kapcsán a tervek már rég megvoltak, de a korábbi városvezetés nem indította el a kivitelezést, most pedig a megnyitással késlekedik Balogh László.

– A műszaki átadását már régen meg lehetett volna tenni, jó pár hete. S akkor a lakók is használhatnák, már jó pár hete ezt az ingatlant. Meg kell kérni az ideiglenes parkolási engedélyt, s át is lehetne adni az itt élőknek. S most itt van már három hete ez a szép parkoló, felszerelve mindennel, s le van zárva az út, nem lehet használni. Én azt gondolom, hogy ez nem helyes magatartás. Node: örülünk annak, hogy ez megvalósult, ez 99 millió forint bruttó összegért valósult meg – fogalmazott Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

A parkolók mellett új burkolatot is kapott a szakasz, valamint járda is készült az Aréna felé. Szerkesztőségünket és forgatásunk alatt Fodor Csabát is megkeresték a lakók a tömb vízelvezetési problémája kapcsán. A helyiek 39 aláírással ellátott kérést küldtek a polgármesternek, de az eltelt egy hónapban választ nem kaptak az ügyükre.

– Nekünk, az önkormányzatnak is van ebben a kérdésben dolga, s ezt tolmácsolni is fogom, továbbítom a kérést. Az engem is megdöbbentett, hogy most már 3-4 hete ott van a kérése a lakóknak, azt mondta az egyik úr, hogy 39-en alá is írták, s egyszerűen nem reagál rá a polgármester. Akkor majd mi meglátjuk, hogy mit tudunk tenni. Én most beszélek is a műszaki szakemberekkel, kollégákkal, hogy mi lenne itt a megoldás – mondta Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

A közlekedéshez kapcsolódó fejlesztés még, hogy a Balaton és Teleki utcákban is okoszebrákat építettek ki. Valamint a Teleki és Kórház utca kereszteződésében, a leendő gyorsétterem és Spar mellett, az önkormányzat is kialakíttat 45 leállót.

 

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.