Lecsaptak a villámok – az Eb-re készül Nagy Zeusz

facebook megosztás

Az Európa-bajnokságon is bizonyítana a nemrégiben dupla magyar bajnoki címet szerző Nagy Zeusz. A kanizsai tehetség a Magyar Tradicionális Kungfu és Wushu Szakszövetség mosonmagyaróvári bajnoki döntőjén küzdelemben és formagyakorlatban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

Stúdiónk vendége volt múlt héten a fiatal bunyós és mestere, Johanidesz Gábor. A tréner kiemelte: nem volt még ilyen tanítványa, aki mindkét ágban, azaz küzdelemben és a tradicionális gyakorlatok bemutatásában is magyar bajnok legyen. Érdekesség, hogy Zeusz három küzdősportot űz szinkronban, ami trénere szerint sokat segít neki a versenyeken.

– Ezt a szabályrendszert erősítette, hogy bokszol, foglalkozik kick-boksszal, nálunk csinálja a Jeet Kune Do-t. S ez a kungfu küzdelmi szabályrendszerében azt jelenti, hogy a bokszot kiegészíti lábelkapásokkal, földre vitelekkel. Természetesen ennél azért jóval több, de sokkal könnyebben hozzá lehet tenni ezeket a mozdulatokat. Az előtanulmányok mindenképpen segítenek – fogalmazott Johanidesz Gábor, a Jeet Kune Do / Kali Nagykanizsa SE vezetőedzője. 

kungfu

Light contact küzdelemben, az ifjúsági fiúk 70 kilogrammos súlycsoportjában ért el első helyezést Zeusz. A mérkőzésein úgy érezte, fontos pont volt, hogy nem engedte át az irányítást az ellenfeleinek.

– Én sosem bízom el magam, én mindig az adott pillanatban hozom a maximumot, amit én tudok. Az ellenfelen is múlik, hogy ezt hogyan fogadja. Mennyire fárad ki az én ütéseimtől, hogyan szeret mozogni. Én nagyon jól tudok alkalmazkodni. Vagy az ellenfélhez vagy rá tudom erőltetni a stílusomat az ellenfélre annyira, hogy nem tud mit tenni utána. S így sikeresek tudnak lenni a versenyzéseim, általában döntő fölénnyel vagy maximális ponttal tudok győzni – tette hozzá Nagy Zeusz, a Jeet Kune Do / Kali Nagykanizsa SE versenyzője. 

Zeusz a dupla siker után jó eséllyel pályázik arra, hogy jövőre a szövetségi válogatottban hazánkat képviselheti a kontinenstornán. Bokszban sem volt rossz éve az idei a kanizsai sportolónak, hiszen a junior és ifjúsági országos bajnokságon bronzérmet szerzett.

 

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.