Népszerű krimiíró Kanizsán

facebook megosztás

Író-olvasó találkozót tartott Réti László csütörtök este a Halis István Városi Könyvtárban. A szerző már 17 könyvvel jeleskedhet, kedvenc témája a bűnügyi történetek. Az eseményen a szerzeményeivel kapcsolatban konzultálhattak a krimirajongók.

30 éves korában, hobbiként talált rá az írásra Réti László, ami már hosszú évek óta a szenvedélyévé vált. Az írás terén önzőnek tartja magát, hiszen mindig olyan történetekkel áll elő, amit ő is szívesen olvasna. Legfőképp a krimi műfajában mozog, aminek egyre népesebb a rajongótábora hazánkban. A csütörtöki találkozón nem csak a már bemutatott, de közeljövőben megjelenő könyveiről is hallhatott a közönség.

- Most már a jövő évi kettővel együtt 19 könyvem lesz, tehát a 17 az már elkészült. Ebből most ötöt vagy hatot válogattam össze, amit éppen össze tudtam szedni, és ezekről fogunk tudni majd beszélgetni egy picit az olvasókkal, persze a többit is érintve, illetőleg a könyveknek a témáját egy kicsit kivesézve – fogalmazott Réti László, író.

Benke Dániel, a Halis István Városi Könyvtár könyvtárosa elmondta, korábban már volt kapcsolatuk az íróval, hiszen a Halis Podcast egyik vendégeként hívták beszélgetésre a bűnügyi regények műfaji sajátoságairól. A tapasztalatok alapján a kanizsaiak körében is nagyon népszerűek a krimitörténetek, ami a kölcsönzések számából is jól látszik.

- Most, amikor meghirdettük, hogy ő eljön hozzánk, akkor az összes könyvet kikölcsönözték a könyvtárból, úgyhogy még dedikáltatni sem tudjuk a könyvtári példányokat, mert mindegyik kölcsönzésben van. De alapból is elmondhatom, hogy a krimi vagy a bűnügyi irodalomnak a műfaja nagyon népszerű. Hiszen ezek olyan történetek, amiket az emberek inkább szívesebben olvasnak, minthogy átélnének. Szórakoztatóak, csavaros a történet, mindig van benne valami izgalmas, van egy jó nyomozó, egy megoldandó ügy, úgyhogy elmondhatom, hogy a kanizsai olvasók is méltán szeretik ezt a műfajt – nyilatkozta Benke Dániel, a Halis István Városi Könyvtár könyvtárosa. 

Legközelebb januárban lesz hasonló találkozó a városi könyvtárban, akkor gyerekírók várják majd az olvasóikat.

 

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.