Közösen készülődtek az ünnepekre

facebook megosztás

Adventikoszorú-készítő workshopot tartottak szombat délután a Mindenki Házában. A program most debütált. A szervezők leginkább a családok érkezését várták a közösségteremtés és az ünnepi készülődés jegyében.

A városrésznek eddig is volt minden évben egy nagy adventi koszorúja a Szent Miklós szobornál, idén azonban pár önkéntes kezdeményezésére a helyi családok otthonra is készíthettek díszeket, aminek megvalósításához pályázati úton kaptak segítséget.

- Lelkesen álltunk a program mögé, biztosítjuk a helyszínt hozzá, szerveztük hozzá a családoknak a programot, plakátoltunk, kerestük az embereket. A LOCO-MOTIV Közösségi Alapítvány pályázatán nyertünk is hozzá támogatást, így most mögöttünk egy 15 család gyűlt össze, akik elkészítik a saját adventi koszorújukat – mondta Pintér-Tuboly Kinga, a Mindenki Háza vezetője. 

koszorú

A koszorúk készítéséből az ifjúság is nagyban kivette a részét, akik az alkotás mellett a barátaikkal is időt tudtak tölteni.

- Nekem tetszik a koszorús program, és azért jöttem, hogy koszorúkat készítsek. - fogalmazott Benkő Boldizsár.

- Azért is jöttem, hogy koszorút készítsek, meg sok barátom is itt van, úgyhogy azért is jöttem el – tette hozzá Lajkó Miksa. 

Az adventi időszakban még számos programmal készülnek Miklósfán: minden hétvégén, a városrész különböző helyszínein várják a lakókat a gyertyagyújtásra, szombaton pedig indul a miklósfai adventi forgatag, ahol többek között fellép az Igricek együttes és a helyi Szirének kórus.

 

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.