Előadás az egészséges élet feltételeiről

facebook megosztás

Csicsor János kémikus-kutató az egészséges élet feltételei címmel tartott előadást, hétfőn a Halis István Városi Könyvtárban. A programot, melynek ismét nagy sikere volt, a Meridián Tornaklub szervezte.

Egy közös meridián tornával indították a Tornaklub hétfői programját, melynek fő témája az egészséges élet és annak feltétele volt. Csicsor János - végzettségét tekintve vegyészmérnök, kutatóként kezdte a pályafutását. 30 éve vállalkozó, fő tevékenysége a természetes huminanyagok kutatása.

- Európában is az egyetlen cég vagyunk, akik élelmiszer minőségű huminsavat gyárt. Ebből egyrészt saját termékeket készítünk, másrészt pedig elég sokat exportálunk az Egyesült Államokba, Mexicóba. Ez mellett egy új tevékenységet indítottuk pár évvel ezelőtt, ez a liposzómás termékek gyártása, ami a nehezen oldódó hatóanyagoknak a felszívódását segíti elő, ez elsősorban a C-vitamin, de más nehezen oldódó hatóanyagot is megtudtunk oldani – fogalmazott Csicsor János, a Hymato Products Kft. ügyvezetője. 

Az elmúlt néhány évben az emberi bélflóra került az első helyre a cégnél. Az ügyvezető szerint a legtöbb probléma a mikrobiom károsodására vezethető vissza.  

- Sajnos legtöbben csak az okozatot, tehát a tüneteket kezelik, vagy azt kezelgetik, de az az igazi, ha megtaláljuk okot és azt is kezeljük. Alapvetően arről szól az előadás, hogy milyen okokra vezethetők vissza ezek a problémák. Nemcsak riogatni akarjuk az embereket, hanem megoldásokat is találni ezekre. - tette hozzá Csicsor János, a Hymato Products Kft. ügyvezetője. 

A mai népbetegségek 50 évvel ezelőtt még teljesen ismeretlenek voltak – mondta a cég vezetője, aki több okot is említett a mai civilizációs betegségek kialakulásával kapcsolatban. A témával részletesebben is foglalkozunk a TestTrend című magazinműsorunk következő adásában.

 

B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.