A jövő asztalitenisz-bajnokai mérkőztek Nagykanizsán

facebook megosztás

A Bolyai-Iskola tornatermében mérkőztek egymással Zala vármegye legjobb általánosiskolás korú asztaliteniszezői. A megmérettetésen a legtöbb aranyérmet a nagyrécsei játékosok szerezték.

Zala az egyik legerősebb utánpótlásbázisnak számít országos szinten asztaliteniszben, így a legtöbb területi bajnoksághoz képest nagyszámú játékos állt asztalhoz a megmérettetésen. A versenyen a városi és városkörnyéki bajnokok csaptak össze, utóbbi mérkőzéssorozatról a nagyrécseiek kvalifikálták magukat a legmagasabb számban. Az eseményen több klubvezető is részt vett, Jakabfi Imre szerint ezek a meccsek a legjobb alkalmak arra, hogy felfedezzék az igazán tehetséges fiatal asztaliteniszezőket.

– Az lenne a lényege, hogy azok a gyerekek, akik kedvet kapnak a sporthoz, előbb-utóbb – és ügyesek is – valamilyen egyesülethez kerüljenek. Nálunk ez megvalósul, hiszen szinte mindenki, aki itt diákolimpiákon szerepelt, az a csapatunkban találja magát, ha szeretné folytatni. Murakeresztúrról például nagyon sok gyerekünk van, de a legtöbb versenyzőnk a diákolimpián tűnt fel – nyilatkozta Jakabfi Imre, a Zala Vármegyei Asztalitenisz Szövetség elnöke.

https://youtu.be/rNq-iyRU79o?t=1177

A kétnapos vármegyei döntőben hat korcsoport versenyzői tették próbára tudásukat egyéniben és csapatban. A lenti Galovtsik Mirkó Balázs előbb csapattársaival bizonyult kategóriája legjobbjának, majd a III-IV. korosztály küzdelmeiben sem talált legyőzőre

– Elsők lettünk, a Nagyrécsével játszottunk a bejutásért. Nehéz ellenfelek voltak, de győztünk. 2:1-re nyertünk – árulta el Galotsik Mirkó Balázs.

A vármegyei megmérettetés győztesei sikerükkel kivívták a jogot az országos diákolimpián való részvételre.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.