Újra megmozgatta az állatbarátokat a kanizsai egyesület

facebook megosztás

Újra hat lábon futottak az állatbarátok. A Kanizsai Kutyás Szabadidő- és Sport Egyesület hétvégi felhívására most is sokan reagáltak - a gazdik kedvét a szeszélyes időjárás sem tudta elvenni.

A hétvégi program az egyesület hatodik akciója volt, - a helyszínek néha változnak, de a népszerű Csó-tó kört negyedik alkalommal hirdették meg. Mint azt Varga Brigitta, a szervezők részéről elmondta: ezt a pályát tavasszal szeretik leginkább, amikor jó a levegő. A cél természetesen ugyanaz: megmozgatni a gazdákat, a kutyákat, és felhívni a figyelmet a felelős állattartásra. A borús időjárás ellenére a népes mezőny az egyesület elnöke szerint rávilágított a programjuk lényegére.

futás

- A kutyával ugye mindig menni kell. Esőben, hóban, szélben, mert a kutyának szükséglete van. Tehát, ha nekem van egy kutyám, az rám ró egy bizonyos terhet, időt, pénzt, felelősséget. amit őneki biztosítani kell. És, ha esik az eső, te akkor is elmész dolgozni, igaz? A kutyával ugyanúgy menni kell rossz időben is – tudtuk meg Varga Brigittától, a KKSZSE elnökétől. 

A kanizsai csoport minden programjával egy állatvédő szervezetet segít, a hétvégi hat lábon futással az Együtt egy életért, ártatlan állatokért egyesületet támogatták.

A két szervezet között szoros a kapcsolat, a kutyák tanítása és a felelős állattartás jegyében is. Utóbbival kapcsolatban, a magyar társadalomra tekintve, a támogatott szervezet elnökének, Wild Zsuzsannának nincsenek pozitív tapasztalatai.

futás

- Szerintem most egy picit rosszabbodott a helyzet, tehát két nagy táborra oszlik a kutyatartók társadalma. Az egyik, aki velem együtt a legtetején tartja a kutyáját, a másik pedig a kidobott vagy láncra vert állatok. Ezt a kettőt kellene valahogy közelíteni egymáshoz – mondta el Wild Zsuzsanna, az Együtt egy életért, ártatlan állatokért egyesület állatbarát támogatója. 

A hétvégi eseményre kutyával vagy anélkül, futva és sétálva is be lehetett nevezni. A programról részletesebben beszámolunk későbbi magazinműsorunkban.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.