A Batthyányban öt osztály búcsúzott az alma matertől

facebook megosztás

A búcsúról és a büszkeségről szólt számos nagykanizsai középiskolás diák hétvégéje. Szülők, rokonok és barátok gyűltek össze az oktatási intézményeknél azért, hogy részesei lehessenek az ifjúkor egyik fontos eseményének, a ballagási ceremóniának.

A Batthyány Lajos Gimnázium környékén nagy volt a forgalom szombat reggel, - ünneplőbe öltözött szülők és rokonok igyekeztek az intézménybe, hogy láthassák a végzős diákok búcsúztatását.

blg

Négy, illetve 8 évtől búcsúztak a fiatalok a BLG-ben. A küzdelmekkel, sokszor buktatókkal, barátságokkal, szerelmekkel teli időszaktól köszöntek el a diákok. Mindezekre a végzős, 12. E osztályos Neumajer Sára is utalt, aki a négy évfolyamosok nevében búcsúzott a gimnáziumtól.

- Küzdöttünk a jó jegyekért, az elismerő szavakért, de mindvégig magunkkal vívtuk a legnagyobb harcokat. Határainkat feszegettük, minél előbb fel akartunk nőni, s ma már majdnem felnőttként állunk itt, utoljára együtt – fogalmazott Neumajer Sára.

Nem végleg köszöntök el, a Batthyány mindig visszavár benneteket – hangsúlyozta beszédében Györek László, az intézmény igazgatója.

blg

- Tanuljatok most, ez az egyetemes üzenet. Minden perc, amit e nélkül töltötök el, az elveszett idő. Mert a tanulás az, ami önmagán túlmutat, a jövőtöket és mások jövőjét is felépíti – mondta el Györek László, a BLG igazgatója. 

A ballagáson átadták az emlékdíjakat az arra érdemes tanulóknak, majd a végzős osztályok szalagjai is felkerültek az iskolai és az énekkari zászlókra.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

 

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.