Hogy ne legyen több sötét folt - Új fényforrásokat is kiépítenek Kanizsán

facebook megosztás

Mintegy 40 új fényforrást telepítenek a város különböző pontjain a közvilágítás korszerűsítésének részeként. Korábban sötét foltként volt ismert a Balaton utca egyik szakasza. Itt az új lámpák nem csak a gyalogosok, de az autósok biztonságos közlekedését is segíteni fogják.

Még 2023 novemberében indult el a fejlesztés, a kivitelezés pedig jelenleg is tart, csaknem 85 százalékban már az új LED-égők világítják be a várost. Ahogy arról korábban beszámoltunk, több területen, így a Balaton utcán is, a régi fényforrások cseréje mellett, újak kihelyezéséről döntött a városvezetés.

led

- A lakossági visszajelzés alapján is figyelembe vettük, illetve az önkormányzat tudott azokról az úgynevezett sötét foltokról, és a korszerűsítés keretében közel 40 oszlopot pótlunk. Remélhetőleg a közlekedés biztonsága ezzel teljes körű lesz – fogalmazott Bodó László, az ÉVE önkormányzati képviselője. 

A kivitelezést szintén a Vilkor Kft. szakemberei végzik, akik a tervek szerint május végére fejezik be a munkálatokat. Bodó László hozzátette, főként taxisoktól kapott kevésbé elégedett visszajelzéseket, mégpedig az oszlopok úttesthez való közelsége miatt. Ez azonban meghatározott volt a már meglévő vezetékhálózat miatt. A néhány negatív megjegyzés ellenére, a lakosság nagy része örül a fejlesztésnek.

led

- Többen örömüket fejezték ki a korszerűsítés miatt, nem szórt fényt adnak ezek a LED-es világítások, hanem lefele világítanak, itt főleg a lakótelepen például az én körzetemben a Mészáros Lázár utcából örömmel közölték, hogy az első, második emeleti lakásokba nem világít be ugyanúgy, mint a régi világítás és nem zavarja a lakókat. Az úton közlekedők pedig jobban látják az úttestet, így a balesetmentes közlekedés elő van segítve – árulta el Bodó László. 

A projekt részeként további új fényforrásokat kap a Felsőerdő, a Kalmár, az Európa Tanács, a Vásár és a Laktanya utca. A közvilágítási projekt összköltsége mintegy 736 millió forint.

SZ.F.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.