Tucatnyi borház kínálata

facebook megosztás

Több mint tucatnyi, zömében megyei borház kínálta legjobb borait, azt hirdetve: a magyar borvidékek között igenis helye van Zalának is.

A borházak kínálatát már a fesztivál első napján végigkóstolta a zsűri. 13 borház termékei álltak az ítészek előtt. „A tapasztalataink nagyon jók. Igazából gyengébb, vagy hibás bortételekkel nem is nagyon találkoztunk. Szerintünk az előző évekhez képest egy nagyon szép és egységes felhozatallal találkoznak a fogyasztók” - mondta el Wolf Sándor a Pest Megyei Kormányhivatal borászati felügyelője.

Borlovagok is részt vettek a fesztiválon, a felvonulás előtt és után is megkóstolták a szomszéd standok nedűit. Németh József – aki már több alkalommal birtokolta a város bora kitüntető címet Nagykanizsán -, ezúttal pinot noir vörös és rosé borokat hozott, emellett háromféle fehér bort is kínált az érdeklődő közönségnek. A szakember szerint a fesztivál látogatóinak ízlése alapján kell a nedűket előállítani. „Nekem még nincs félszáraz, vagy félédes borom. Most megfogadtam az idén, hogy az idén csinálni fogok. Mert a hölgyek 99%-a édes bort keres, és nem tudjuk őket kiszolgálni. Egyébként a többi vendég inkább a fehér borok és a rosék felé mozdulnak, a vörösbor egy kicsit vissza szorulóban van” - fogalmazott Németh József borász.

Kanizsa TV - Kanizsa

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.