Átadásra kerültek az Útvesztők – útkeresők bűnmegelőzési verseny díjai

facebook megosztás

Ma adták át az Útvesztők – útkeresők bűnmegelőzési akadályverseny díjait. A kilencedikesek versengését a Zsigmondy-iskola 9/b, a tízedikesekét a 10/a osztálya nyerte. A szoros verseny miatt a szervezők különdíjat is odaítéltek. Ezt a Batthyány-gimnázium 10/C. osztálya érdemelte ki.

A háromnapos vetélkedőn Nagykanizsa 9. és 10. évfolyamos diákjai vettek részt. Idén 50 osztály ezernél is több tanulója versengett. A játékos vetélkedés célja, hogy a fiatalok későbbi életük során el tudjanak igazodni az élet útvesztőiben. A díjátadón Cseresnyés Péter megjegyezte:  mára megváltozott a világ, ma már több veszély leselkedik a fiatalokra, mint az ő volt kamaszkorában. Példaként a "szenvedélyeket" is megemlítette. Mint mondta, akkoriban főleg a dohányzás és az italozás volt ilyen. Ma már a kábítószer, a játék és az internet is veszélyes lehet a fiatalokra. Hozzátette, ez nemcsak rájuk, hanem a felnőttekre is igaz.

- Ha valamikor szükség van az ilyen rendezvényekre - amikor nem az iskolapadban kapnak önök ismereteket veszélyhelyzetekről vagy szabályokról - akkor ez a vetélkedő most jó alkalom erre. Ilyen játékos körülmények között, azt hiszem, el lehet mondani: hogy igen, ma ebben a világban nagyon nagy szükség van az effajta felvilágosító tevékenységre – mondta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

A vetélkedősorozatot már 18 éve rendezik meg. A rendezvény csaknem két évtized alatt sok ezer diáknak segített a helyes úton maradni és  a közösség hasznos tagjává válni. A vetélkedő állomásain a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ mellett a rendőrség, a gyámügy, a védőnők és a pártfogók is segítették a fiatalok ismereteinek bővítését. A feladatok egy részét a valós életből merített példák alapján állították össze.

- A serdülésben levő fiatal korosztálynak olyan élményeket kell, adnunk és olyan információkat kell nyújtanunk az életről, ami a jövőben várja őket életútjukon. Tehát ez egy prevenciót szolgáló, azaz az élet eseményeiben a megelőzést szolgáló rendezvénysorozat – mondta az esemény legfontosabb küldetéséről dr. Kaszás Gizella, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója.

Az évfolyamok legjobb csapata 50, a második 30, a harmadik pedig 15 ezer forintot is kapott a kupa és az oklevél mellé. A délelőtti díjátadón a közreműködők és a segítők munkáját is megköszönték.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.