Felhívás

facebook megosztás

Mozgáskorlátozott gyermekek számára is használható játszótér építését határozta el a kórház. A speciális játszótér az intézményben gyógyuló és a beteglátogatóba érkező fiatalokat, valamint a régióban élő, mozgásukban korlátozott gyermekeket egyaránt szolgálná. A játszótér társadalmi összefogással készülhet el, a város egymillió forinttal támogatja az építését.

A kanizsai kórház az elmúlt években számos fejlesztést valósított meg, a speciális játszótér megépülésével egy régi álom válhat valóra. „Egy olyan játszótér kialakítását tervezzük, amely a napi rutinnak vehető játszótéri elfoglaltság mellett biztosítani tudja a testi, szellemi fejlesztést igénylő gyermekek terápiáját, fejlesztési lehetőségét is. Ilyen játszótérrel Nagykanizsán nem találkozunk, és nagyon ritka országszerte is az ilyen fajta játszótér” - mondta el Dr. Brünner Szilveszter főigazgató-főorvos.

A létesítmény elsősorban a gyermekek gyógyulását segítené gyógytornász, illetve megfelelő szakemberek felügyelete mellett. A játszótér tervezésében, a megfelelő játékelemek kiválasztásában nagy szerepe volt a kórház gyermekgyógyászati osztályának is. „Lehetőség nyílna mozgássérült gyermekeknek is játszótérre való bejutásra. Hiszen mozgássérült gyermekek meg tudnák közelíteni, mozgássérült játékok, hinták lesznek elhelyezve” - fogalmazott Dr. Rada Éva főorvos.

A polgármester védnökséget vállalt az ügyért. A játszótér kialakítása csaknem húszmillió forintba kerül, az összeghez a város is hozzájárul. „A legutóbbi, szeptemberi közgyűlésen a polgármesteri tájékoztatónak része volt, hogy Nagykanizsa önkormányzata 1 millió forinttal támogatni fogja ezt a nemes ügyet” - mondta el Dénes Sándor polgármester.

A játszótér társadalmi összefogással készülhet el, a kórház magánszemélyek és vállalkozók segítségére is számít. Dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, az adománygyűjtésről levélben értesítették a vállalkozókat, a számlaszám pedig a kórház és a kamara honlapján is megtalálható. Az adományokat tavaszig várják.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.