Európa leghíresebb ételeit főzték a Keriben

facebook megosztás

Az iskola első ízben rendezte meg a Bábeli zűrzavar a konyhában című rendezvényét, amelyen a gasztronómiai tudásuk mellett a nyelvtudásukat is fejlesztették a diákok.


Orosz, angol, német és olasz ételkülönlegességeket készítettek a résztvevők

A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal hívták életre. Vlaszák Andrea, az idegennyelvi munkaközösség vezetője szerint a program segítségével egyaránt megtanulhatnak új recepteket és szakkifejezéseket is a diákok. – Bábel tornyát építjük itt a tankonyhán. Az iskolában tanított idegen nyelveket használjuk fel az ételek elkészítése folyamán. A programunknak ez a lényege, hiszen a szakmai nyelv egy új fajta oktatásának, tanulásának egy új fajta módszerét szeretnénk így bemutatni - hangsúlyozta Vlaszák Andrea, a Thúry György Szakképző Iskola tanára.

Orosz, angol, német és olasz ételkülönlegességeket készítettek a résztvevők. – A bolognai raguhoz a zöldségeket meghámoztuk és apróra vágtuk, majd ezt darált hússal együtt átfőztük. A padlizsánt pedig vékony szeletekre vágva olajba megsütjük - mondta Kovács Marcell.

A rendezvénynek köszönhetően olyan ételek receptjét is megtanulhatták a fiatalok, amik nem terjedtek el a magyar konyhákban. – Orosz céklalevest készítettünk, aminek Borscs a neve, ott így hívják. Ebben van marhahús, marhacsont és rengeteg zöldség, minden, amit az oroszok a konyhában és a kertben találnak - mondta Várnagy Veronika.

A rendezvényre jövőre még több csapatot hívnak, amelyek között versenyt is hirdetnek.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.