Jövő héten bírái elé áll a gyilkossággal vádolt nagykanizsai nő

A Zalaegerszegi Törvényszék 2018. március 1. napján kezdi tárgyalni a Nagykanizsa melletti hegyen, 2017. augusztus 5. napján történt emberölés bűnügyét. A gyilkosság vádlottja egy kanizsai nő – tudtuk meg dr. Beznicza Árpádtól, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivőjétől.

A vád szerint a sértett férfi és a vádlott nő házassága – a köztük lévő viták és az esetenkénti bántalmazás miatt – megromlott, ezért 2015-ben szétköltöztek. Ennek ellenére a kapcsolatot továbbra is tartották egymással, s a férfi tulajdonában lévő nagykanizsai hegyi pincét, illetve az ingatlanhoz tartozó területet is együtt gondozták.

2017 augusztusában is itt tartózkodtak. A délutáni óráktól kezdve italoztak, és több alkalommal összeszólalkoztak. A vita hevében a férfi megfenyegette a nőt egy nagy-késsel, majd azt a teraszon lévő asztalon hagyta. Este fél 11 körül a sértett lefeküdt a teraszon lévő hintaágyba, ahonnan tovább sértegette a nőt, de aztán elaludt.

Ezt követően a vádlott magához vette az asztalon hagyott 20 cm pengehosszúságú kést és mellkason szúrta a férfit, majd a kést a ház mögé vitte és beledobta egy lavórba. Ezek után a sértett még felkelt, majd összecsuklott és elájult. A vádlott nem hívott azonnal segítséget, alkoholt ivott, s időközönként megnézte a sértettet. Miután érzékelte, hogy a férfi teste hideg, pár perccel éjjel két óra előtt telefonon segítséget kért egy ismerősétől, mondván a férje nem mozdul. A helyszínre érve az ismerős – látva a férfi állapotát – értesítette a rendőrséget. Az orvos-szakértő szerint a férfi halála 22-23 óra között következett be.

A tárgyalás a Zalaegerszegi Törvényszéken (Zalaegerszeg, Várkör 2. I. emelet 119.es tárgyaló) 2018. március 1. napján 9 órakor kezdődik a vádlott és a tanúk meghallgatásával.

Papp Attila