A Zrínyi-iskolában mutatták be Vértes Judit legújabb könyvét

facebook megosztás

A nagykanizsai születésű szerző anyák napja alkalmából megjelent művét az egykoron édesapja által vezetett intézmény rajz tagozatos diákjai, valamint tanárai illusztrálták. Egy kis műsorral és kötetlen beszélgetéssel várták Vértes Juditot a Zrínyi-iskolában. A ma már Budapesten élő szerző új kötete a ’40-es,’50-es évek nehézségeit, a Vértes család küzdelmeit mutatja be, kiemelve az anyai szeretet és az összetartás valódi erejét. – A nagykanizsai családok életéről, a család egészéről, a gyermekekről szól a könyvem. Abból a nagy szegénységből sok-sok minden átvezet a mai időszakra is. Hiszen ma is ilyen áldozatosak az édesanyák, s most éppen anyák napja következik. Ma is legalább úgy összefognak - nyilatkozta a szerző.

A Zrínyi-iskola rajz tagozatára járó diákok sokat dolgoztak, hogy alkotásaikkal illusztrálhassák a könyvet. – Én egy rongybabát rajzoltam, és ez nekem nagyon tetszett, mert én igazán ilyet szeretek rajzolni. Nagyon örülök, hogy ilyen könyvet illusztrálhattam, mert a bemutató alatt is láthattam, hogy ez „tényleg milyen nagy szám”, hogy én ilyet csinálhatok - említette Déri Gréta. 

A gyerekek rajzainak és a ballada lelkiségének kiteljesedését Lovkóné Kiss Kármen, kanizsai művésztanár felügyelte. A bemutatón a gyerekek nem csak a "Ballada a hétköznapokról, avagy mese kicsiknek és nagyoknak" című könyvet, de Vértes Judit munkásságát is megismerhették.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.