Anyák napjához kötődik a szepetneki Helyi Értéktár Bizottság legújabb kiállítása

facebook megosztás

Régi eszközök, hímzések idézik fel az évtizedekkel ezelőtti mindennapokat a helyi IKSZT aulájában. A Helyi Értéktár Bizottságnak ma már óriási gyűjteménye van, de mindig érkeznek újabb és újabb felajánlások. A jelenlegi kiállítást szebbnél szebb hímzések díszítik.

– Édesanyám valamikor nagyon szeretett hímezni. Varrógépe is volt, a saját ruháinkat ő megvarrta, ezeket hímezte is. Nem volt más dolga, csak a családdal törődött. Vasárnaponként volt munkája, és amikor édesapám meghalt, ő ideköltözött, és ezeket rám hagyta - említette Tóth Tiborné.

– Az otthon lelkéhez legfőképpen az édesanyák járulnak hozzá – vélekedett Sóstainé Márfi Ibolya, a Helyi Értéktár Bizottság elnöke. – Ezért változatos a konyhai színtér bemutatása. Lehet sütés-főzés, az előkészítés, a mosás, az előszobai vendégvárás. A családi élet és az otthon melege, ez volt a legfőbb cél – mondta Sóstainé Márfi Ibolya, a Helyi Értéktár Bizottság elnöke. 

Az otthon melegét, illetve emlékét olyan tárgyak is őrzik, amelyek manapság inkább a népmesékben fordulnak elő.

A tárlat még számos ritkaságot mutat be, például egy olyan asztalt is, amelynek beépített része a gyúródeszka. Az érdeklődők a régmúltat felidéző kiállítást még egy hónapon keresztül tekinthetik meg a szepetneki IKSZT aulájában.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.