A magyar örökség nyomában

facebook megosztás

Horvátország magyarlakta területein jártak a kőrösis hetedikesek. A Határtalanul! programnak köszönhető, A magyar örökség nyomában mottójú kirándulásról ma tartottak élménybeszámolót a diákok.


A kirándulás a gyerekekben mély nyomot hagyott

A tanulók rengeteg élménnyel gazdagodtak, hiszen nem csupán történelmi emlékhelyeket kerestek fel, de találkoztak olyan diákokkal is, akik a magyar nyelvet és hagyományokat ápolják.

– Nem is gondolták a gyerekek, hogy még a tengerparton is mennyi magyar emlékre bukkanhatunk. Pulában, Rovinj-ban, Fiuméban, Opatijában is felidéztük a régi nagyjainkat. Visszafelé pedig betértünk Csáktornyára, Varasdra, és emlékeztünk a régi közös történelemre – mondta Passáné Bolf Mária osztályfőnök.

A kirándulás a gyerekekben is mély nyomot hagyott.

– A kirándulás célja a határon túli magyarok felkeresése volt, így meglátogattunk egy magyar nyelvű általános iskolát Horvátországban. Fantasztikus volt látni, hogy az ott tanuló kevés gyerek is milyen kedvesen fordult felénk.  A tanárok is nagyon meg voltak hatódva, és nagyon örültek annak, hogy ennyi magyar gyerek tartózkodik náluk – fogalmazott a hetedikes Bognár Bori.

A tanulók részletes beszámolót tartottak a kirándulásról, és földrajzi, történelmi ismeretekkel gazdagították társaikat.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.