Tehetség Ösztöndíjprogram

facebook megosztás

Mérföldkőhöz érkezett egy négy éves projekt dél-Zalában, mely összesen 34 települést érint. A munka februárban kezdődött, igényfelmérésekkel, azóta képzések és különbözőprogramok valósultak meg.

– Tárgyi formában is van már hozadéka a projektnek, elsősorban szabadidős tevékenységekhez nyújtott segítséget a program, különböző felszereléseket sikerült beszerezni. De ami talán a legfontosabb, 4 éven keresztül 40 gyermek tanulmányi támogatására van lehetőség – fogalmazott Iványi László a vezető konzorciumi partner, Bázakerettye polgármestere.


A Mura program miniszteri biztosa, Cseresnyés Péter adta át az ösztöndíjakat

Óvónők, védőnők és pedagógusok vettek részt az Ösztöndíjprogram előkészítésében, a 40 tanuló 10 hónapon keresztül havi 8 ezer Ft-os támogatásban részesül. Az ösztöndíjak okleveleit Cseresnyés Péter a Mura program miniszteri biztosa adta át.

– A Mura program kapcsán mindig az agrárfejlesztésekről vagy éppen a turizmusfejlesztéséről beszéltünk, de nem beszéltünk arról, hogy ahhoz, hogy működjön az agrárgazdálkodás, fejlődjön a vállalkozói kedv, vagy új módszerek, új technológiák kerüljenek bevezetésre, ahhoz mind ember kell. A turizmus területén, a vállalkozók mellett is olyan emberekre van szükség, akik bizonyos ismeretekkel, affinitással rendelkeznek e területek iránt. És ehhez kell olyan jellegű fejlesztés, olyan jellegű ismeret átadás, ami a mostani programot is jellemzi. Hiszen  egy nagyon komoly humán erőforrás támogatásra nyertek el támogatást a Mura program keretén belül a települések – hangsúlyozta Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, a Mura program miniszteri biztosa.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.