Pénteken jogerősen ítélnek majd W. B. K. és társa, a brutális muraszemenyei bántalmazók bűnperében

facebook megosztás

Pénteken jogerősen ítélnek majd W. B. K. és társa, a brutális muraszemenyei bántalmazók bűnperében, és szintén jogerővel ítéli majd meg a Zalaegerszegi Törvényszék dr. Rupa Melinda vezette tanácsa egy hévízi betörő bűntársát is.

11 és fél milliós kárt okozó lopás bűntette

Első fokon a Keszthelyi Járásbíróság dr. Sinkó Vilmos vezette büntetőtanácsa ítélt annak a fiatalembernek az ügyében, aki még a családi ékszereket is ellopta barátnője szüleitől, összesen 11 és fél millió forintos kárt okozva ezzel. A fiatal elfogadta az elsőfokú ítéletet, így az jogerőre emelkedett, azonban bűntársa fellebbezett: az ő sorsáról dönt majd holnap a dr. Rupa vezette büntetőtanács jogerősen is.

D. T. K. vádlott bejáratos volt barátnője szüleinek Hévízen bérelt lakásába, illetve üzlethelyiségébe, amit a sértettek 2016 októberétől béreltek. Egy alkalommal, valamikor 2017 tavaszán, mikor a szülők nem tartózkodtak otthon, a fiatalember a lakásban, a lépcsőfordulóban lévő beépített szekrényben elhelyezett, kulccsal nyitható széfet kinyitotta, oly módon, hogy a széfkulcsot és a szekrényajtó kulcsát már korábban, máig ismeretlen módon megszerezte a szülőktől. Az így kinyitott széfből, ezen alkalommal összesen 2.030.000 Ft-ot és 1000 Eurót tulajdonított el. Miután a sértett szülők 2017. május 15. napján észlelték, hogy hiányzik a széfből fenti összeg, feljelentést tettek a rendőrségen és megtiltották a kiskorú gyermeküknek, hogy találkozzon D. T. K. terhelttel. Ezen kívül a széfet kicserélték egy másik, számzáras berendezésre, valamint a szekrényajtó zárját is kicserélték, s egy nyitásérzékelőt helyeztek el benne.

A szülők 2017. június 01. napjának reggelén Budapestre utaztak autóval, majd onnan Törökországba repültek, hogy két éjszakát ott töltsenek. Ekkor, az egymással még mindig kapcsolatot tartó kiskorú gyermekük és a barátja, D. T. K. terhelt megegyeztek abban, hogy a fiatalember beszökik a lakásba, hogy együtt lehessenek. Azért, hogy ezt a kislány nagyanyja, aki felügyelni érkezett, ne vegye észre, a lány a boltot előröl bezárta, azonban az üzlet hátsó bejáratának belső oldaláról levette a lakatot, hogy azon keresztül tudjon beszökni az üzletbe, majd onnan a lakásba a barátja. Így is történt: mikor a kamaszlány megüzente D. T. K. terheltnek, hogy üres a lakás, az a kerítést átugorva, a nyitva hagyott hátsó ajtón keresztül, az üzleten át a lakásba felment. Itt azonban elhatározta, hogy ellopja a szülők összes megtakarított pénzét, majd a barátnőjével együtt el fog szökni a városból. Egy csavarhúzóval felfeszítette a széfet tartalmazó szekrény ajtaját, a széfet kitépte a helyéről, majd ahogy jött, úgy távozott is. A széfben négy és félmillió forint, majd 11 ezer Euró, valamint a család arany ékszerei voltak.

Itt kapcsolódott be a történetbe D. T. K. bűntársa, N. terhelt. Ugyanis a fiatalember a széfet a hévízi Romkertbe vitte, ott elrejtette, majd felhívta telefonon az ügyben bűnpártolásért másodrendűként megvádolt és elítélt N.-t. Elmondta neki, hogy mit tett és segítséget kért tőle. N. Keszthelyről gépkocsival utazott át Hévízre, majd segített a fiatalembernek észrevétlenül, a zsákmánnyal együtt elhagyni a fürdővárost, és eljutni Keszthelyre. Itt megállapodtak abban, hogy a segítség fejében a széf tartalmán elosztoznak, ami így is történt. A holnapi tárgyaláson N. bűnösségéről jogerősen is döntenek, így pont kerülhet a bűnügy végére.

Különösen kegyetlenül és brutálisan bántalmazták áldozatukat Muraszemenyén W. B. K. és bűntársa

Különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettének vádjával áll holnap a Zalaegerszegi Törvényszék elé W. B. K. és társa, akik tavaly júniusban brutális módon összeverték egyik haragosukat Muraszemenyén. A büntetőügyben első fokon a Nagykanizsai Járásbíróság járt el, ahol Schábné dr. Proszonyák Éva ítélkezett a kegyetlen támadók felett. Nekik nem nagyon tetszett a meghozott ítélet, ugyanis fellebbeztek. Így került a bűnügy a megyeszékhelyre, ahol a másodfokon eljáró dr. Rupa Melinda  büntetőtanács holnap végleg eldönti a brutális támadók sorsát.

A vád szerint W. B. K. és a sértett egy korábbi nézeteltérésük miatt rossz viszonyban voltak. A két vádlott 2017 júniusában együtt italozott egyik muraszemenyei ismerősük házában, amikor a sértett férfi – nem tudván, hogy haragosa is ott tartózkodik – meglátogatta a házigazdát. Ahogy a férfi belépett a házba, W. B. K. rögtön rátámadt, mire a sértett menekülni kezdett, azonban az utcán utolérték, és visszarángatták az ingatlan egyik szobájába. Ezt követően mindketten ütlegelni és rugdalni kezdték, amíg a sértett eszméletét nem vesztette. A vádlottak ekkor fellocsolták az ájult sértettet, majd a még mindig kábult férfit a telek határán álló pajtába vitték, ahol W. B. K.tovább bántalmazta. Miután a sértett ismét elájult, az elsőrendű vádlott levizelte a magatehetetlen férfit, amit a másodrendű vádlott-társa mobiltelefonnal rögzített is. Ezután a vádlottak visszamentek a házba és folytatták az italozást. Miután a sértett magához tért elmenekült és segítséget kért: a bántalmazásban a férfi orrcsontja, arccsontja, valamint négy bordája is eltörött.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.