Telt házas koncerttel ünnepelték a zene világnapját

facebook megosztás

Telt házas koncerttel ünnepelték a zene világnapját Nagykanizsán. A Medgyaszay Házban tartott rendezvényen Mozart- és Brahms-művek hangoztak el a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar előadásában.

A Varázsfuvola nyitányával kezdődött az est programja. Mozarttól nem csak ezt az egy művet hallhatta a közönség, a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar előadta a zeneszerző utolsó zongoraversenyét is.

A szólót Simó Márta, a helyi zeneiskola zongoratanára játszotta.

– Nagyon kedvelem Mozartot. Rám volt bízva, mit választhatok. Úgy gondoltam, tanulok egy új darabot, mert eddig még nem játszottam ezt – mondta el kérdésünkre.

A repertoáron Brahms is szerepelt, tőle a Változatok egy Haydn-témára című kompozíciót mutatta be telt ház előtt a kanizsai, zalaegerszegi és keszthelyi tagokból álló együttes. A zenészeket a szepetneki származású, de jelenleg Bécsben élő Papócsi Róbert vezényelte.

– Megbeszéltük Balogh Tündével, a szimfonikusok vezetőjével, hogy mostantól én leszek a zenekar főkarmestere, s hívnak, amikor csak koncert van. Próbálom magam mindig szabaddá tenni, mert nagyon szívesen jövök – árulta el.

A koncertet a zene világnapja alkalmából rendezték, amelyet 1975 óta október elsején tartanak Yehudi Menuhin kezdeményezésére. Az amerikai hegedűművész az akciónappal arra hívta fel a figyelmet, hogy a zene képes helyrehozni azt is, amit a szavak elrontanak.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.