Gyermek vízilabda: Így kell zárni az évet

facebook megosztás

Székesfehérváron zárult az őszi szezon a DVL Gyermek IV. Bajnokság „C” csoportjában. A Kanizsa VSE a listavezető Balaton VK és a házigazda FVSE ellen szállt vízbe.

Balaton VK – Kanizsa VSE 6 : 7 (2:1, 1:1, 1:3, 2:2)

Kanizsa VSE: Tuboly Csongor – Sneff Botond (2), Novák Patrik (1), Veit Márton (1), N. Horváth Zsigmond (1), Varga Martin (2), Tátrai Dániel

Csere: Zámbó Márk, Molnár Áron, Mavolo Áron, Nagy Barnabás, Németh Zsombor


Helytálltak a kanizsai pólós ifjoncok Székesfehérvárott.

Kanizsa VSE – Fehérvár VSE 7 : 5 (5:0, 0:1, 1:2, 1:2)

Kanizsa VSE: Molnár Áron – Sneff Botond (4), Ur, Zétény, Veit Márton (1), N. Horváth Zsigmond (1), Novák Patrik, Németh Zsombor

Csere: Tuboly Csongor, Zámbó Márk 1, Mavolo Áron, Nagy Barnabás, Bársony Balázs, Kurucz Lázár, Varga Martin, Tátrai Dániel

Székesfehérváron zárult az őszi szezon a DVL Gyermek IV. Bajnokság „C” csoportjában. A Kanizsa VSE a listavezető Balaton VK és a házigazda FVSE ellen szállt vízbe.

– Két kemény mérkőzésre számíthattunk. A 2. fordulóban már találkoztunk ellenfeleinkkel. A balatonfűzfői csapattól akkor kikaptunk, a fehérváriakat szoros meccsen legyőztük - mondta Szabó Szilárd a kanizsai csapat edzője.

– Az első összecsapáson a Balaton-partiakkal nagyon kemény, néha durva mérkőzés kerekedett. Az ellenfelet alaposan feltérképeztük, felkészültünk belőlük. A gyerekek az egész mérkőzés folyamán betartották a megbeszélteket, taktikailag tökéletesen játszottunk. A két legveszélyesebb fűzfői támadót szinte teljesen kikapcsoltuk a játékból , kapusaink jól védtek. Technikailag viszont vétettünk hibákat, ezért előnyt sokáig nem sikerült szereznünk. A mérkőzés utolsó percében aztán minden a helyére került: Varga Martin előbb akcióból, aztán a Sneff Botond által szerzett kiállítás után emberelőnyből is betalált. Ezzel megfordítottuk a mérkőzést, visszavágtunk az októberi vereségért.

– A hazaiak elleni összecsapás ugyan a végeredményt tekintve nem tűnik magabiztosnak, de ez a mérkőzés már az első negyedben eldőlt. Veit Márton találatát Sneff Botond hárommal toldotta meg, majd N. Horváth Zsiga is betalált. A magunk diktálta tempótól és a fűzfői meccstől eléggé elfáradt a csapat, ezért innentől a védekezésre fektettük a fő hangsúlyt, valamint arra, hogy minden játékosunk lehetőséget kapjon. Így játékunk már nem volt olyan szervezett és dinamikus, de a győzelmünk nem forgott veszélyben - mondta Szabó Szilárd a kanizsai pólós fiatalok edzője.

A 4. fordulóval véget ért az alapszakasz, melyben a „C” csoport 2. helyén zárt a Kanizsa VSE. A rájátszás előtt az „A” és a „B” csoport 2. helyezettjeivel játszanak osztályozót a felsőházba jutásért, ahová a csoportgyőztesek (Kaposvár, Szombathely, Balatonfűzfő) már automatikusan bekerültek.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.