Házszentelés a hivatalban

facebook megosztás

Isten áldását kérte a polgármesteri hivatalban dolgozókra, munkájukra, valamint az ide érkező ügyfelekre Szűcs Imre plébános. A házszentelés szokása a vízkereszthez kapcsolódik, és még ma is számos hívő családban él ez a hagyomány.

A polgármesteri hivatalt minden évben megszentelik. Dénes Sándor fontosnak tartja ennek a katolikus hagyománynak az életben tartását.


Dénes Sándor (balra) és Szűcs Imre idén is kérte Isten áldását a hivatalban folyó munkára
(Fotó: Jancsi László)

– A Jóisten helyettünk nem végzi el a feladatunkat, de segít abban, hogy a gondolatainkat és a mindennapjainkat úgy rendezzük egymás közt, hogy azon az Ő áldása is rajta legyen. Ha ez így van, akkor ennek a városnak szép jövője lesz, ezért én ezt nagyon fontosnak tartom – fogalmazott.

A polgármesteri dolgozószoba ajtófélfájára egy matricát is felragasztottak. A képen a háromkirályok látogatása látható – vagyis az, ahogy Isten kinyilatkoztatja Szent Fiát.


Az évszámba ékelt három betű a Christus Mansionem Benedicat (Krisztus áldja meg e házat) rövidítése
(Fotó: Jancsi László)

– Minden nemzet számára megmutatja, hogy ő a Világosság, és számunkra, a mi életutunkon is ő a Világosság. Minden alkalommal, ha az ember rápillant erre a képre, az egyfajta megerősítést is ad: igen, ezen az épületen, ezen a hajlékon rajta van az Isten áldása, és az életünkön is – mondta el kérdésünkre Szűcs Imre.

Az atya a következő időszakban azoknak a híveknek az otthonát is megszenteli, akik ezt előre kérték a plébánián.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.