Győzelem és előzés

facebook megosztás

Tungsram Aquaprofit NSK (1.) – ASE Paks (3.) 8:4

NB I-es sakk csapatbajnoki mérkőzés, 7. forduló. Nagykanizsa.

Eredmények (elöl a hazaiak): Naiditsch – Harikrishna döntetlen, Balogh Cs. - Lupulescu döntetlen, Lenic – Parligras döntetlen, Erdős V. - Berkes F. döntetlen, Márkus – Papp G. döntetlen, Bánusz – Ács 1:0, Ivanisevics – ifj. Fodor döntetlen, Kántor – Szabó K. döntetlen, Horváth D. - Kaczúr 1:0, Medvegy – Lázárné Vajda Sz. 1:0, Aczél – Balázs 1:0, Gara – Krstulovics döntetlen.


Arkadij Naiditsch, a kanizsai sakkozók első táblása remizett paksi ellenfele ellen

Fotó: Gergely Szilárd

Hosszú ideje nem vívott már olyan csúcsrangadót a kanizsai NB I-es sakkcsapat, mint amilyenre a jelenlegi bajnokság hetedik fordulójában került sor. Az ellenlábas paksiak az utóbbi években okoztak már kellemetlen meglepetést a dél-zalaiaknak, ráadásul most még a csapatpontokat tekintve vezettek is a nagykanizsaiak előtt. Mindkét fél készült nagyon a rangadóra, mely végül a házigazdák reményeit váltotta be és fölényesen nyertek főleg a hátsó táblákon vitézkedők hathatós segítségével. Győzelmével a Tungsram Aquaprofit NSK át is vette a vezetést a tabellán.

- Óriási meccset vívtunk és nagyon szép győzelmet arattunk – mondta el a meccs után Papp Nándor, a nagykanizsaiak csapatvezetője. - A lehető legerősebb felállásukkal jötte el a paksiak, de így is nyerni tudtunk. Lehet, hogy a az első táblákat döntetlenre hoztuk, de a hátsó táblákon mondhatni taroltunk.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.