Nők a vállalkozói szférában

facebook megosztás

Segítik a nők vállalkozóvá válását – kerekasztal-beszélgetést tartottak a Pannon Egyetem kanizsai kampuszán. Ezen sikeres, fiatal, kanizsai női vállalkozók osztották meg az érdeklődőkkel az üzleti szférában szerzett tapasztalataikat. A program a Nők a vállalkozói szférában elnevezésű projekt része volt.

A projektben a Duna Régió 9 országából 14 partner vesz részt, Magyarországon a Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület és a Pannon Egyetem csatlakozott. A kanizsai kampusz által szervezett kerekasztal-beszélgetésen már sikeres vállalkozók beszéltek tapasztalataikról. – A legfontosabb az, hogy ami csinálsz, abban higgy, legyenek értelmes céljaid, mert akkor érdemes dolgozni. Amiben szakértő vagy, abban bízz magadban, hogy értesz hozzá, így minden célodat tudod teljesíteni – fogalmazott Cserti Csilla, a Total Tender Team Kft. cégvezetője.

A projektben elsősorban a 15 és 34 év között fiatal nőket segítik, hogy a jó alapötlet után a sikert is elérjék. – Nagyon kiegyensúlyozott az egyetem hallgatói köre abból a szempontból, hogy nagyon hasonló arányban vannak a férfiak és a nők, mindez a szakjainknak is köszönhető. Nagyon látjuk a fiatalokban azt, hogy bár megvan bennük a kreativitás és a lendület, de hiányzik az, hogy merre induljanak el. Igyekszünk a tantáragyak keretében ezt a kreativitást előbbre hozni, és ezek a programok még inkább segítik ezen lehetőségeinket – mutatott rá dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, a PEN kampuszigazgatója.

A projekt során kutatásokat és interjúkat készítettek az érintettek körében, a cél pedig a készségek és a kompetencia fejlesztése. – Nagykanizsán a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán fog létrejönni egy női vállalkozói központ, ezt jövőre szeretnénk átadni. A célunk az, hogy ezt megtöltsük élettel, tehát ne csak fizikai helyet adjunk, hanem tréningekkel, mentorálási programmal segítsük őket – mondta el dr. Keller Krisztina egyetemi docens.

Magyarországon jelenleg sokkal kevesebb nő vállalkozó, mint férfi. A kutatások szerint ők is elsősorban a szépségiparban és a turizmusban dolgoznak.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.