Fűkaszálás közben kiemelten figyeljünk a gázcsonkokra!

facebook megosztás

A jelentős csapadék és a meleg, indián nyár miatt gyakrabban kell fűkaszálást, tereprendezést végrehajtanunk környezetünkben. A nagyobb területeken, ahol traktorokkal hajtják végre a munkálatokat, számos alkalommal sértettek vagy vágtak el gázvezetékeket, amelynek kimenetele rendkívül veszélyes is lehet!   

A gázvezeték rongálások megelőzése érdekben a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ingatlanokon végzett kertfenntartási és felújítási, - különösen a magas fűben végzett fűkaszálás, valamint épületszigetelési, karbantartási munkálatok során fokozott figyelemmel legyenek a gázelosztó,- gázcsatlakozó vezetékek elhelyezkedésére, ezzel elkerülve, hogy azok megsértésével, átvágásával káresemények következzenek be. 

Emiatt kérjük, hogy amennyiben ilyen jellegű munkavégzést terveznek, tájékozódjanak- mindannyiunk biztonsága érdekében- a közművek elhelyezkedéséről, szükség esetén egyeztessenek a területen üzemelő közművek üzemeltetőivel. Amennyiben megtörténik a gázvezeték rongálódása, haladéktalanul kezdjék meg az áramtalanítást, hagyják el a területet, hívják a 112 segélyhívót és értesítsék a közvetlen szomszédokat. 

A gázvezetékek megsértése és átvágásának mértékétől függően lakosságvédelmi intézkedést is kell foganatosítani a katasztrófavédelem szakembereinek, annak függvényében, hogy a sérült vezeték mennyire veszélyezteti a környékben élők biztonságát.

Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.