Bronzérmmel tért vissza a nemzetközi versenyzéshez Ferinc Vince

facebook megosztás

A korábbi világbajnok új társával, a kanizsai Dömötör Zsolttal állhatott a dobogó legalsó fokára a nemrégiben Litvániában rendezett Európa-bajnokságon. A magyar delegáció még két negyedik és egy nyolcadik helyezést szerzett.

Már hazai környezetben készülnek a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület tagjai. Két évnyi szervezői munka után tért vissza a nyáron a versenyzők közé Ferinc Vince. Az Eb-n 8 ország legjobbjai mérték össze tudásukat, az erős mezőnyben a világszerte elismert pilóta és új társa végül kategóriája harmadik helyét szerezte meg. Azzal nem számoltam, hogy a többiek végigversenyezték ezt az időszakot, én pedig nem. S így sokkal magabiztosabbak voltak az ellenfelek, mint legutóbb. S el kell ismernem, hogy jobbak is voltak, nem csak magabiztosabbak. Így annak ellenére, hogy nyerni szerettünk volna, én nagyon elégedett vagyok ezzel a harmadik hellyel, örültem a bronzéremnek - fogalmazott Ferinc Vince.


Már itthon készülnek az újabb versenyekre a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület tagjai

Szintén a kanizsai repülősök táborát erősíti Waller Attila, aki Pataki Bernadettel kiegészülve szerzett 8. helyet az Európa-bajnokságon. A páros fő célja, hogy kijussanak a jövő évi vb-re. A feladatokat tekintve úgy gondolom, navigációban elég jók vagyunk, azzal nincs különösebb problémánk. A célraszállási feladatok, amiken javítanunk kell. S ehhez viszont az kell, hogy összeszokjunk a technikával sokkal teljesebb mértékben - említette Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület versenyzője, Waller Attila.

Az Eb-n a magyar csapat két negyedik helyét Kun Zoltán és a kétszemélyes sárkányrepülők kategóriájában versenyző Hegedüs Károly-Csapó Tünde duó szerezte.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.