Ferincz: Nem látom, hogy a kanizsaiak váltást szeretnének

facebook megosztás

Mert a többség elégedett. Csak egy hangos kisebbség erőlködik a hatalomért. Ha azonban a szavazáskor otthon maradnánk, rájuk hagynánk a döntést. Ezzel demokrácia helyett diktatúrát hoznánk a nyakunkra. Mert a kisebbség uralmának ez a neve.


A kanizsaiak örömmel tekernek, ha biztosítják a feltételeket. És nem csak az avatáson. Munkába is sokan bringáznak, nem kell hozzá kampány

Lehet bármi a véleményünk a Népszava helyi kolumnistájáról, az ő jogi fejtegetéseiről, egy dolog elvitathatatlan. Emberek között jár, ezért jobban érzékeli a kanizsai mindennapokat, mint jogvégzett „kollégái”, a három ügyvéd úr.

A képen a következők lehetnek: mosolygó emberek. A gép le tudja olvasni a látványt, közli is szövegesen. Nem valami kormánypárti propaganda hozta le azokat a szebbnél szebb képeket, amelyek ugyancsak Ferincz úr tapasztalatát támasztják alá. Az ellenzéki összefogás közösségi oldala osztott meg egy olyan végeláthatatlan galériát, melyről városunk szépsége és az itt élők felszabadult jókedve egyaránt sugárzik.


A zöld Kanizsa, minden értelemben. Fák, fák és fák. És a fotoszintézis másik módja: napelemek intézményeken, családi házakon


Nem kis munka van benne. De megérte. Lesz folytatás

A képsorozat óráról órára változik. Amikor e sorokat írom, éppen ezt látom: Rokonszenves édesanya fiával – uszoda utáni vadgesztenyegyűjtés. Nagykanizsa Ifjú Tehetsége díj 2019; mosolygó polgármesterjelölt és egy tűzről pattant néptáncos: a Rózsa bölcsőde avatása. Kökény Attila koncertjén őrült hangulatában van két hölgy. Erzsébet téri, Fő utcai teraszokon fogyasztanak mások. Avagy mozognak: futsaloznak, jógáznak, akár a nagykanizsai diákolimpián vesznek részt. Babák minden mennyiségben. Születésnapoznak, emlékhelyet avatnak, unokáznak, buliznak. Dödölléznek, szelfiznek, kerékpároznak, drónoznak, giróznak. Cserkészkednek, moziznak, a Csótónk körül futnak vagy muzsikálnak. Egy júliusi képsorozat repülőgépről készült. Nemcsak az látszik rajta, amit eddig is tudtunk: mennyi a fa Kanizsán, hanem az is, mennyi a napelem intézményen, magánházon egyaránt. Már tavaszi képek kerülnek elő, Spartannál tartunk. Egy pár az Ady utcai 424-es mozdony előtt fotózkodik. Ultrakönnyű repülősök bajnokságán járunk. Fánkfesztiváloznak és báloznak, pintyőke fesztiváloznak vagy végvári viadalon vesznek részt. Olyanok is akadnak, akik ballagnak. Mi a közös bennük? Jól érzik magukat, mosolyognak. Hajjaj, mindez egy ellenzéki oldalon főbenjáró bűn!


Nagykanizsa. Béke, építkezés, biztonság. Maradjon is így

Látom előre, a Kanizsa megjelenése után lázas sietségben söprik oldalaikat. Amint megköszöntem a lapunk népszerűsítésében nyújtott segítségüket, igyekeztek ennek nyomát is eltüntetni. (Nem sikerült.) Jól elvagyunk. Halkan megjegyzem: kampányban biztosan ez a dolgunk? Egymással foglalkozni? Nemde arról kéne szólni inkább, ami a kanizsaiakat érdekli?  Még azt se állíthatja senki, a fideszesek irigyen eltitkolják sikerük receptjét. Szövetségesük a valóság, a magyarok, kanizsaiak.

Papp János

A lábukkal szavaznak

Új értelmet kapott a címadó kifejezés. Aki aktív életet él, akár kerékpárral, akár futva, egyre több lehetőséget kap erre Kanizsán. Egészségesnek, munkaképesnek maradni: igenis jól felfogott érdek. Egy ismerősöm így fejezte ki magát: a nyugdíjra gyúrok. Azaz, hogy egészségesen élvezze a jól megérdemeltet. Másikat a felesége figyelmeztette: ezeket a gyerekeket fel is kell ám nevelni! Ennyi. Az egészség pártsemleges.

Egy jogi doktor minap a Kanizsát alacsony vérnyomásra ajánlotta. Javaslom megkeseredett ellenzéki polgártársainknak is: mozogjanak. Tapasztalják, rögtön másként látják a világot.

Papp János

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.