Színes programok várnak a Piar nyílt napján

Nyílt napra várják az érdeklődőket a Piarista-iskolába október 16-án, szerdán. Nagykanizsa és Zala megye legrégebbi középiskolája hatodikos és nyolcadikos diákok és szüleik számára tárja szélesre kapuit a jövő héten. A kedvcsináló programon az érdeklődők több tájékoztató foglalkozáson is részt vehetnek: bemutatják nekik azokat a tagozatokat, amelyekre jelentkezhetnek, majd egy iskolabejáráson megismerkedhetnek az iskola épületével a nyílt napra érkezők.


Vidám, sportos, boldog közösség a Piarista-iskolásoké (Fotó: archív)

– Nagyon gazdag, színes programokkal várjuk a kedves érdeklődő diákokat és szüleiket is – fogalmazott Hermánné Körömi Edit igazgatóhelyettes. – Lesznek túrabeszámolók, bemutatkozik a dráma tagozatunk és iskolánk három kórusa, de legórobot-bemutatóval is találkozhatnak a résztvevők. Az érdeklődők részt vehetnek idegen nyelvi bemutatókon, fizikai kísérleteken és betekinthetnek a kémiaszakkör munkájába is. Bemutatkozik majd a Kalazancius Mozgalom, továbbá tájékoztatjuk leendő diákjainkat a német cserediák kapcsolatokról és lehetőségekről, majd egy érdekes élménybeszámolót is meghallgathatnak egy mexikói jutalomutazásról.

Hermánné Körömi Edit lapunknak elmondta, hatosztályos és négyosztályos képzésekre is várják az érdeklődők jelentkezését. Kifejtette, a központi írásbeli felvételi feladatsort minden jelentkezőnek meg kell írnia.  A jó eredmények érdekében az intézmény matekból és magyarból is előkészítőket tart, ahova folyamatosan várják a jelentkezőket. Az intézmény nyolcadikos diákok számára általános tantervű, informatika, dráma, matematika emelt angol, vagy német nyelvvel és emelt óraszámú angol vagy német képzéseket indít. A hatodikos diákok jelentkezését matematika-angol, matematika-német, angol nyelvi vagy német nyelvi hatosztályos képzésekre várják. További információ az iskola honlapján (nk-piar.hu) található.

Nagy Jenő