Már most teli izgalmakkal

facebook megosztás

A fővárosban kettős meccsel nyitotta a bajnoki címvédő Tungsram Aquaprofit NSK sakkcsapata is az NB I-es pontvadászatot és a Kőbánya ellen egy szoros, míg a Maróczy SE I-gyel szemben mondhatni fölényes sikert könyvelhetett el.

Tungsram Aquaprofit NSK (4.) – Aquaréna Kőbánya SC (6.) 6,5:5,5

NB I-es sakk csapatbajnoki mérkőzés, 1. forduló. Budapest.

Eredmények (elöl a kanizsaiak): Lenic – A. Vovk döntetlen, Volokityin – J. Vovk döntetlen, Balogh Cs. - Balog I. 0:1, Márkus – Nenezics döntetlen, Kántor – Nagy G. döntetlen, Horváth D. - Izsák 1:0, Aczél – Szabó B. döntetlen, Medvegy – Tóth E. döntetlen, Ribli – Krizsány döntetlen, Galyas – Persányi döntetlen, Markoja – Polyik döntetlen, Gara T. - Havanecz 1:0

A nagykanizsaiak azzal a Kőbányával kezdtek, amely együttes a kanizsaiak szerint is komoly játékerővé nőtte ki magát és bizony a tizenkétszeres bajnok zalaiaknak meg is kellett küzdeniük a győzelemért, valamint az értékes pontokért. Vasárnap aztán a valamivel könnyebbnek ígérkező szegedi Maróczy SE I következett a sakktábláknál.


A Kanizsa - Kőbánya sakkmeccs keretében ismét összejött a Gara Tícia (szemben) - Havanecz Bianka csatározás, s ezúttal a kanizsai sakkozó, vagyis Tícia nyert

Fotó: Polgár László

Tungsram Aquaprofit NSK (2.) – Maróczy SE I (9.) 8,5:3,5

NB I-es sakk csapatbajnoki mérkőzés, 2. forduló. Budapest.

Eredmények (elöl a kanizsaiak): Lenic – Damljanovics döntetlen, Volokityin – Sztankovics 1:0, Balogh Cs. - Nesztorovics döntetlen, Márkus – Nagy D. 1:0, Kántor – Tésik 1:0, Horváth D. - Kopasz döntetlen, Aczél – Péczely döntetlen, Medvegy – Gál T. 1:0, Ribli – Szajbély döntetlen, Galyas – Tubak 1:0, Markoja – Kelemen D. döntetlen, Gara T. - Vályi döntetlen.

A dél-alföldiekkel szemben aztán a dél-zalaiak már valóban fölénybe kerültek és a hétvégi duplázásuk, illetve a két nyert találkozó azt jelentette a megszerzett 15 meccsponttal, hogy holtversenyben máris a tabella élén találhatjuk őket.

- A Kőbánya is nagyon felszívta magát ellenünk és mi sajnos három jobb állást sem tudtunk megnyerni – mondta el a pontvadászat rajtjáról Papp Nándor, a kanizsaiak csapatvezetője. - Biztos, hogy nagyon erős lesz a versenyfutás, hiszen a kezdő két kör egyértelmű nyertese a szombathelyi Haladás lett, hiszen megverte a Diósgyőrt, valamint a Paksot is. Ilyen szezonban kellene tehát címvédést produkálnunk, amikor is egyik klub sem enged el meccseket, lévén nem a csapatpontok számítanak elsődlegesen. Ettől függetlenül csak azt mondhatom, hogy nem állunk rosszul két forduló után, s várjuk a folytatást.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.