Ünnepvárás Nagybakónakon

facebook megosztás

Ünnepváró programot tartottak sok más kistelepüléshez hasonlóan Nagybakónakon is a hétvégén.

A község vezetésének célja a falubeliek összekovácsolása volt, a szombat délutáni programból nem hiányozhatott a mézeskalács készítés sem. A falu apraja-nagyja összegyűlt ezen a délutánon a helyi közösségi házban, a tevékenykedésből kivették a részüket a szülők nagyszülők, fiatalok, unokák, sőt az elszármazottak is.


A közös sütögetés népszerű program az ünnepek előtt (Fotó: Gergely Szilárd)

A szervezésből kivették a részüket a helyi aktív lakosok.

– Van a faluban egy cukrász hölgy, Szabó Erika, aki nagyon ügyes, rendezvények szervezésében is. Ő ajánlotta fel, hogy szívesen összehozná. Tavaly volt már egy ilyen program, nagyon jó volt a visszhangja, és próbáljuk meg idén is. Ebben az évben kicsit próbáltuk feltuningolni, forraltbor készítéssel, zsíroskenyér parti szerűséggel – mondta el Kovács Tamás, Nagybakónak polgármestere.


Kicsik és nagyok együtt ügyeskedtek Nagybakónakon (Fotó: Gergely Szilárd)

Szabó Erika hasznos tanácsokkal is szolgált a mézeskalács készítésben résztvevőknek, hiszen számtalan kérése van azoknak, akik szeretnének tökéletes, és sokáig puha finomságot készíteni.

– Igazából a mézeskalács készítésnek a fő alkotórésze a méz, a liszt, egy kevés kis szódabikarbona, ami lazábbá teszi a tésztát. Az anyagokat szépen össze kell dolgozni, nagyon fontos, hogy hagyjuk pihenni, mert igazából egy ragacsos tésztát kapunk. Hogy tudjunk dolgozni, fontos egy éjszakát pihentetni. Aztán a legfontosabb, amit nagyon sok háziasszony elvét talán, hogy nem szabad túl sütni. Pár percig bőven elég sütni – fogalmazott Szabó Erika cukrász.

A falu vezetése a jövőben is azon dolgozik, hogy minél több, hasonló rendezvényt szervezzen a nagybakónakiak számára.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.