Megújul és megszépül a Deák tér is Nagykanizsán

facebook megosztás

A munkálatok már lassan egy hónapja folynak és várhatóan szeptemberre el is készül a park. A felújítás költségvetése a teljes projekten belül közel 84 millió forint.

Rengeteg virág és zöld terület lesz a pár héten belül megújuló Deák téren. A kivitelezési munkálatok között kicserélik az elektromos közvilágítási hálózatot, valamint folytatva a Zöld Város – Zöld Nagykanizsa projekt munkáit a parkba fákat és más növényeket is ültetnek. A megújult térre új utcabútorokat is kihelyeznek, a tér egy része azonban nem változik. A jelenlegi állapotában marad a Törökkút, a ’Suszter allé’ és a rózsakert az emlékszoborral. A munkálatok az autós forgalmat kisebb mértékben, és maximum két hétig érintik majd.  

– Ez egy olyan projekt, aminek az elsődleges célja a zöld felületek növelése és a fenntartása, ezért zöld felületet nem is fogunk csökkenteni. Megújítani fogjuk magának a térnek azt a belső háromszögét tartalmazó zöld felületet, illetve a templom melletti zöld felületeket. Ami nem változik, azok a köztéri szobrok, a bolgár emlékmű, a rózsakert, a szökőkút, amelyek változatlanul ott fog maradni, illetve a jelenleg taxiplaccként üzemelő ’Suszter allé’- nyilatkozta Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. elnöke.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.