30 éve szolgálnak

Rengeteg eseménnyel a hátuk mögött, bizakodva tekint előre a balatonmagyaródi polgárőrség. Már korábban meg szerették volna ünnepelni a 30 éves évfordulójukat, de a vírus miatt ezt el kellett halasztaniuk. Nagy örömükre a hétvégén végre sikerült bepótolni az elmaradt rendezvényt.

– 1990-ben alakultunk. Akkor, mint önvédelmi csoport, utána lettünk polgárőrség. Ennek pontosan 30 éve. Március 28-ára terveztük ezt az összejövetelt, de sajnos a koronavírus közbeszólt, ezért most tartjuk – mondta Gátvölgyi József, a Balatonmagyaródért Polgárőr Egyesület elnöke.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke stábunknak elárulta, hogy kimagasló munkájukért Polgári Érdemkereszttel lepi meg a 30 éves Balatonmagyaródért Polgárőr Egyesületet az ünnepségen.

–Itt most én, mint az Országos Polgárőr Szövetség elnöke ezt az egyesületet ki fogom tüntetni a Polgári Érdemkereszt arany fokozatával. Ez ritkán fordul elő, mert általában jogi személyeket, egyesületeket nem szoktunk kitüntetni, de a megyei szövetségelnökével mi nagyra értélkeljük ennek az egyesületnek a munkáját. Különös tekintettel arra, hogy még 30 évesek is – árulta el Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

A polgárőrség ezután is igyekszik továbbra is példaértékű munkát végezni a településen és a jelenlegi 42 fős munkaerőt további két tag belépésével is gyarapítja a közeljövőben, ezzel is biztosítva a helyiek mindennapi életét.

Hajnes Rita

(Borítókép: Kaniusa Újság/archív)