Csónakázó-tó: Horgászok próbálták menteni a halakat

facebook megosztás

Horgászok próbálták menteni a halakat, amelyek a Csónakázó-tó magas vízszintje miatt jutottak ki a tóból és a túlfolyón keresztül a patakmederben sodródtak Ligetváros és Miklósfa felé. Az interneten közzétett felhívásukra ma alig fél óra alatt több mint 20 önkéntes érkezett.  

Volt, hogy mellkasig érő vízben gázolva próbálták menteni a halakat a horgászok a Csónakázó-tó és a felüljáró közötti szakaszon. Azt mondták, hogy már korábban jelezték az illetékeseknek, hogy a halak kijutnak a tóból, de a rácsot csak ma délben hozták meg a felüljáró átereszéhez. Innen indultak szembe az árral a merítőhálóval felszerelt horgászok. Amennyi halat csak tudtak kiemeltek a patakból és visszavitték a tóba.

– A zsilipben lévő árapasztón lévő rácson illetve a zsilipen keresztül halak tudtak lejutni a kifolyóba. Most észleltük, hogy vannak halak a kifolyónak a szakaszában. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy lement az ár. A halak nekiálltak visszaúszni az árral szemben, úgyhogy a jelentős része az itt van a betonkádban - mondta Szépligeti Ferenc, a Zrínyi HE elnöke.

T.M.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.