Négy új pályázati felhívást hirdet meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

facebook megosztás

Négy új pályázati felhívást hirdet meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara októbertől. A pályázatok kiírásai már megtalálhatók a Széchenyi 2020 weboldalán.

Az önkormányzatok pályázhatnak a vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére. Ez egy három milliárd forintos felhívás, itt maximum száz millió forintot lehet elérni, ennek 50 százaléka előlegben lehívható. A második pályázat a kertészeti üzemek korszerűsítéséről szól, itt a cél a kertészeti ágazatban tevékenykedők és a mezőgazdasági termelők versenyképességének a javítása. Két milliárd forintos maximuma van a pályázatnak, 50 százalékos előfinanszírozásban. A harmadik az állattartó telepek fejlesztésének támogatásáról szól, ez az ágazat szereplőinek versenyképességének javítását szolgálja. Ez 50 milliárd forintos összköltségvetésű pályázati kiírás. A negyedik pályázat a mezőgazdasági kisüzemek támogatása, ahol összesen két és fél milliárd forintra lehet pályázni.

– Négy pályázati felhívás jelent meg, ebből háromra mezőgazdasági szereplők és egyre önkormányzatok tudnak pályázni. Ennek a társadalmi egyeztetése megtörtént, augusztus elsejével, azért tartja a kamara fontosnak, hogy minél többen tudjanak róla, hiszen ezek a pályázatok azért komoly felkészülést igényelnek – mondta el Sabján Krisztián, a NAK Zala megyei szervezetének elnöke.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.