Új menetrend és tarifa érvényes több dunántúli vasútvonalon

facebook megosztás

Akár 475 forintot is megtakaríthatnak a MÁV új intézkedéseivel több dunántúli vasútvonalon. A szeptember 28-tól érvényes új menetrenddel és tarifával a fő cél az, hogy vonzóbbá és versenyképesebbé tegyék a vasúti közlekedést.

A tegnap életbe lépett menetrend szerint Nagykanizsára 2 óra 58 perc a menetideje a Budapestről induló Intercity vonatoknak. A Mávinform a pandémia idején fokozottan ajánlja az emberek figyelmébe az online jegyváltást, ami további kedvezményekkel jár. Aki az internetes applikáció segítségével vásárolja meg a jegyét az a megszabott árból még 10 százalék engedményt kap.

­– Hétfőtől versenyképesebb és utasbarát kínálatot vezetett be a vasúti társaság több dunántúli vonalon: a Balaton déli partján, Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Keszthelyen, Szombathelyen, Székesfehérváron és Veszprémben felszálló utasokat érintik ezek a változások. Négy vonalon az Intercity vonatok a jelenleginél olcsóbban, azaz pót- és helyjegy helyett egységesen mintegy 300 forintos helyjeggyel vehetők igénybe. A Székesfehérvárt érintő minden vonat pedig pótjegy váltása nélkül vehető igénybe. A dél-balatoni vasútvonalon most már a nyári szezonon kívül is óránként indulnak Intercity vonatok. Az egyik órában a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Zalaegerszeg, illetve Szombathely viszonylatban, a másik órában pedig Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vagy Keszthely felé indulnak vonatok – nyilatkozta Váczi Viktor, a MÁVINFORM sajtóügyeletese.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.