A párok inkább elhalasztják az esküvőket

facebook megosztás

Ismét bajban vannak a rendezvényszervezők és az esküvői szolgáltatói piac szereplői. A kormány múlt heti bejelentésének értelmében a nagy nap csak lakodalom nélkül tartható meg, az eseményen pedig csak meghatározott személyek vehetnek részt. A kanizsai tapasztalat szerint az ágazatban szereplő legtöbb vállalkozó még a tavaszi leállást sem heverte ki.

A tavaszi rendezvénystop súlyos problémákat okozott az esküvők körül dolgozó kisvállalkozóknak. A járvány második hulláma miatt újra visszatért az a tendencia, hogy a párok inkább elhalasztják az esküvőket.

– Akinek szüksége van a papírra vagy abból kifolyólag, hogy gyermekáldás elé néznek, és meg kell tartani a polgári esküvőt, ők már nem halogatják tovább. Ők mindenképp megtartják, és lemondanak a lakodalmi lehetőségről, amiről általában azt halljuk, hogy be fogják pótolni a következő időszakban – mondta Pörzse Gabriella, a Gabryella Szalon rendezvényszervezője.

Nagy fejtörést okoznak a vállalkozók és a diákok számára is a szalagavatók. Ugyanis a középiskolások ezen ünnepét több helyen novemberre tűzték ki, így ezek a vírushelyzet miatt szintén elmaradnak.

– A mi szakterületünket az is érinti, hogy jelen pillanatban bezárták a középiskolákat. Itt a szalagavatóknak van nálunk nagy jelentősége, ugyanis szeptemberben már mindenki meghirdette, hogy mikor lesznek a szalagavatók. A diákok megint kétségbe vannak esve, hogy ők megint kimaradnak ebből – tette hozzá Pörzse Gabriella, a Gabryella Szalon rendezvényszervezője.

A rendezvényszervező azt is elmondta, hogy a szalon tartja a ruhákat, és amint lesz lehetőség, megpróbálnak mindkét fél számára kedvező megoldást találni.

H.R.

(Borítókép és fotó: Horváth Zoltán)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.