Kecskeméten is felejtős a maszk – Nagykanizsán továbbra is érvényben a szigorú „maszkrendelet”

facebook megosztás

Miskolc után Kecskeméten is lazítottak a maszkviselést illetően a járványügyi szabályokon. Nagykanizsán Balogh László polgármester „egycsatornás” kommunikációjában - @baloghlacinagykanizsa  · Közszereplő - nyoma sincs, hogy mérlegelné az általa rögzített szabályok enyhítését. Annak ellenére, hogy az Éljen Városunk Egyesület levélben jelezte, látva a kanizsaiak bölcs és felelősségteljes magatartását ideje volna bizalommal lennie a város polgáraival szemben Balogh László polgármesternek.

Újabb magyar városban lazítottak a járványügyi korlátozásokon

Miskolc polgármestere bejelentette a napokban, hogy már nem kötelező az utcán mindenhol maszkot viselni. Most Kecskemét is lazított a járványügyi korlátozásokon. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Facebookon tette közzé az új szabályokat.

Ezentúl nem kell mindenhol maszkot viselni a városban, de a buszmegállókban, a piacokon és vásártereken, a bölcsődék, óvodák, általános iskolák és 9. évfolyam alatt is képzést biztosító középfokú oktatási intézmények bejáratától számított 10 méteres közterületi távolságon belül továbbra is kötelező.

Illetve szintén hordani kell a védőmaszkot a kormányrendeletben meghatározott helyeken, mint például az autóbusz pályaudvaron, a vasúti pályaudvaron, a közösségi közlekedési eszközökön, a boltokban, a bevásárlóközpontokban vagy az ügyfélszolgálatokon – jelentette be a polgármester.

Éljen Városunk Egyesület: Bízunk a kanizsaiakban!

A helyi maszkviselési szabályok módosítása érdekében az alábbi levelet küldtük ma a polgármesternek:

Tisztelt Polgármester Úr!

Bízzunk a kanizsaiakban!

Városunkban, hála az Ön egy személyben meghozott döntésének következtében kötelező a közterületeken a maszk viselése, ez alól kivételt jelent a szabadtéri sporttevékenység, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken nem kell maszkot hordani.

Frakciónk már kezdettől fogva azon az állásponton volt, hogy csak a város főbb pontjain és az egyébként is jogszabály által szabályozott zárt terekben legyen kötelező a viselése. A polgárok körében ez természetesen nem tartozik a legnépszerűbb döntések közé, de pont

a kanizsaiak bizonyították, hogy igenis bölcsek, kitartóak és felelősségteljesen tudnak vigyázni egymásra, így az alábbiakat kérjük Polgármester úrtól:

2021. február 10-étől csak az alábbi helyeken legyen kötelező a maszk viselése:

- autóbusz pályaudvar, buszmegállók, vasútállomás,

- Vásárcsarnok, egyéb piacterek a városban,

- bölcsődék, óvodák, iskolák, gyógyszertárak és egészségügyi intézmények bejáratának 15 méteres körzetén belül,

- illetve az egyébként is kötelező más jogszabály által szabályozott zárt terekben (tömegközlekedési eszközökön, üzletekben, hivatalokban, ügyfélszolgálatokon)

Továbbá kérjük, hogy a figyelmeztető táblák fent említett helyekre történő áthelyezésével biztosítsa a követendő magatartási szabályok betartását.

Bízunk bölcsességében és abban, hogy meghallgatja végre a kanizsai polgárok kérését.

Nagykanizsa, 2021. február 9.

Éljen VárosuNk! Egyesület frakciója

(Borítókép: Balogh László/Facebook)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.