Nem sikerült a nagy bravúr

facebook megosztás

Nem tudott pontot szerezni a szezonbéli utolsó hazai meccsén a Vadmacskák. A kanizsai kosaras lányok tegnap délután a PINKK-PVSK U23-as csapatát fogadták. A több NB I-es játékossal felálló pécsiek végig magabiztos játékot mutatva, 50-75-re megnyerték a találkozót.

Betegségek és sérülés is nehezítette a Vadmacskák dolgát, így már a kezdés előtt sejteni lehetett, hogy nagy bravúrra lesz szüksége ahhoz a kanizsai lányoknak, hogy megnehezítsék a PINKK dolgát. Az első negyedet 5 ponttal nyerték a vendégek, a félidőre pedig már 15 pontos vendég előnnyel fordultak a csapatok. A mérkőzés további szakaszában sem sikerült közelebb zárkózni a Vadmacskáknak, hiszen a pécsieknél végig remek teljesítményt nyújtott a három utánpótlás-válogatott játékos, Tenyér Zsófia, Jáhni Zsófia és Kovács Kitti.

– Nem tudtunk úgy kiállni, mint ahogy szerettünk volna. De nekem elismerés volt a játékosaim akarata. Hiszen a vendégcsapat tulajdonképpen az NB I-ben játszik. S az NB I és az NB I amatőr bajnokság, s az ott szereplő csapatok között különbség van. S ha belegondolok, örültünk neki, hogy játszhattunk így, s tudjuk, hogy hova kell eljutni nekünk is – mondta Gábor Erzsébet, a Kanizsai Vadmacskák SE szakmai vezetője.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a kanizsai Jurkó Noémi lett. Szintén szépségtapasz lehet a Vadmacskák számára, hogy a legtöbb sikeres triplát Zsámár Panna szerezte, szám szerint négyet.

Sokkal több is be mehetett volna, s jobban kellett volna koncentrálnom a dobásaimnál. Védekezésben nem voltam a legjobb, de igyekszem a következő meccsre ezeket kijavítani – fogalmazott Zsámár Panna, a Kanizsai Vadmacskák SE játékosa.

Még egy forduló vár a dél-zalai alakulatra a 2020-2021-es szezonban. A zárókörben Fuisz Viktóriáék a PEAC-hoz látogatnak.

M-B.Gy.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.