Közgyűlés: döntés született a Kanizsa Médiaház ügyében

facebook megosztás

Nyolc igennel megszavazták a képviselők a tegnapi közgyűlésen Tar Mihály újbóli ügyvezetői kinevezését a Kanizsa Médiaház élére. A Kanizsa Újság megjelenéséről, terjesztéséről pedig a júliusi közgyűlésre egy új javaslat kidolgozását kérték az ügyvezetőtől, hogy ne csak a Mediaworks cégcsoporthoz tartozó nyomdák tudjanak megfelelni a közbeszerzésen.

Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője ismertette a képviselőkkel a javaslatot, miszerint: a Médiaház ügyvezetői tisztségére 2021. június 25-től, 2026. június 26-áig Tar Mihályt válasszák meg.  Továbbá a Médiaház alapító okiratának módosításáról is szó volt. E szerint cégvezetői tisztséget hoznak létre, amelynek betöltésére Mikó-Baráth Györgyöt választották határozatlan időre.

– Tisztelt közgyűlés. Nekem az a véleményem, hogy most ismételten rossz döntést fognak hozni. Én azt gondolom, hogy most hiba visszahozni erre a pozícióra Tar Mihályt. Nekem az a véleményem egyébként, hogy Tar Mihály ügyvezetőként megbukott és az a leváltás ennek is köszönhető. Számtalan hibát elkövetett a Médiaház vezetése közben. Ezt most nem fogom kifejteni. Az álca az, hogy a Médiaház egy független média, de a valóság meg nem ez, mert igazából az ÉVE frakció irányába húz – mondta Bizzer András, a Fidesz-KDNP alpolgármestere.

Kisebb vita alakult ki Tar Mihály újbóli kinevezése körül. A Fidesz-frakciótól még Radics Bálint kérdőjelezte meg a Médiaház függetlenségét, objektivitását. Fodor Csaba szerint a Fidesz-frakció hozzászokott ahhoz, hogy hozzájuk húzzon a média. Tar Mihály vezetése óta pedig inkább egyensúly alakult ki.

– Önök hozzászoktak az elmúlt évtizedben ahhoz, hogy a Kanizsa Médiaház vagy Tv vagy újság, mikor melyik az ön, és mindig az aktuális polgármester nem tudom milyen szerepeltetésére volt hivatott. Meg természetesen az országos képviselőé. Ahhoz képest valóban - de Horváth Jácint elnök úr már számtalanszor elmondta – ahhoz képest változás állt be. Ahhoz képest egy egyensúly felé mozdult el. Lehet úgy értelmezni, hogy balra billent, vagy jobbra billent. De abból az előnytelen helyzetből - önöknek előnyös helyzetből – visszaáll az inga középre az még nem rossz – fogalmazott Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

A Kanizsa Újság kapcsán a közgyűlés arra utasította az ügyvezetőt, hogy a július 7-i ülésre készítsen el egy előterjesztést az újság megjelenésével kapcsolatban, amely alkalmas arra, hogy a piaci résztvevők minél nagyobb számban kerüljenek versenyhelyzetbe.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.