Minden Zala megyei tűzoltóság kapott egy olajfestményt

facebook megosztás

Nyolc darab olajfestményt juttatott el Kolozsvári Johanna Mia, kunhegyesi amatőr festő a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz. A „Köszönöm Lánglovagok” című alkotásokból minden Zala megyei tűzoltóság kapott egyet. A művésznő egyébként az ország összes tűzoltóságának fest egy képet a megbecsülése jeléül.

A rokkantnyugdíjas művész már korábban, köszönetképpen indította el a kezdeményezést. A képein keresztül a tűzoltók áldozatos és hősies munkáját mutatja be, minden festményén valamilyen megoldandó helyzet közben ábrázolja a lánglovagokat. Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: hálásak az ajándékért, és minden visszajelzés nagyon fontos nekik a lakosságtól.

– Ezeken a képeken tényleg a tűzoltók áldozatos és hősies munkáját mutatja be és azt gondoljuk, hogy ez egy óriási megbecsülés felénk és a tűzoltóságok felé. A tűzoltók munkájának az elismeréseképpen kapjuk ezeket a munkákat és én azt gondolom, hogy erre rá is szolgálnak természetesen a zalai tűzoltók is és az ország összes tűzoltója is. Zalában ugye négy hivatásos tűzoltóparancsnokság működik: Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Lentiben és Keszthelyen. Továbbá három katasztrófavédelmi őrs is van: Letenyén, Pacsán és Zalakaroson. Zalaszentgróton önkormányzati tűzoltóság működik. Nos, ezek az alkotások mostantól ezeknek a laktanyáknak a falait fogják díszíteni – nyilatkozta Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

K.V.

(Borítókép:Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.