Amikor kupából soha nem elég

facebook megosztás

A nagykanizsai megyés futballcsapatok közül vasárnap eldőlt, hogy immár csak a Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák SE együttese maradt talpon a Zala Megyei Kupa küzdelmeiben, bár azért azt tárgyilagosan tegyük hozzá, a kiskanizsaiak mégiscsak a megyei első ligában szerepelnek, míg a Miklósfa SE a III. osztályban focizik.

A kupaküzdelmeknek, így a „megyéseknek” is megvan az a bája, hogy a magasabb ligában szereplők jó néhány alkalommal olyan ellenlábashoz látogatnak, akik jóval, pontosabban valamivel alacsonyabb szinten űzik ezt a sportágat.


Bizony volt, hogy a zalavári támadók komoly feladatok elé állították a Sáska védelmét...

Ezúttal a Kiskanizsa is úgy utazhatott a Zalavári SC-hez, mint egy igazi „látványosság”, hiszen csak-csak az első osztályt képviselte és amúgy sem igazolt rosszul a nyáron, míg a zalaváriak a sármelléki repülőtér kifutópályájának „végében” az előttünk álló szezonban a megye három Déli csoportjában rúgják majd a bőrt. Előbb azonban itt volt ez a kupameccs! A ZSC egyébként az első fordulóban lokális rangadó keretében a Galambok SC-t búcsúztatta, míg a Sáska városi derbin az Alu-Csat Bagola VSE-t ütötte el a továbbjutástól.


... sőt, időnként még visszatámadással is próbálkoztak a Sáska (magenta színű mezben) hátsó alakzata ellen, de Petánovics Milánék azért megoldották a továbbjutást

Fotók: Polgár László

Ezúttal Zalaváron láthatta mintegy 70 néző azt, hogy a Kiskanizsa ismét érvényesíti a papírformát és 2-0-s félidei előnye után 5-1-re nyeri a kupameccset. Természetesen a hazaiakat sem lehet elmarasztalni, hiszen ahogy az ilyen jellegű sorozatokban szokás, többször is nehéz helyzet állították a nagyobb tudással bíró vendégcsapatot, mi több, a látogatók kapusa, Szőke Richárd még büntetőt is kellett, hogy hárítson. A vége az eredmény ismerete mellett mindenesetre az lett, hogy a Kiskanizsa várhatja az új kör sorsolását.

A Miklósfa SE (megyei III. osztály) utóbbinak már nem lehet részese, hiszen a Murakeresztúr biztos sikert könyvelhetett el ellenük a miklósfai pályán.

Zala Megyei Kupa, 2. forduló:

Zalavári SC (megyei III. o.) - Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák SE (megyei I. o.) 1-5 (0-2)

G.: Kovács D. (55. - öngól), illetve Kollár (23., 29.), Szőke Á. (47.), László R. (52., 87.)

Miklósfa SE (megyei III. o.) - MP Kanizsa Murakeresztúr SE (megyei II. o.) 1-7 (0-3)

G.: Gombos T. (51.), illetve Szilveszter (14., 23. - az elsőt 11-esből), Buda M. (29.), Szabó I. (62., 77. - a másodikat 11-esből), Rácz Sz. (66.), Varga Z. (74.)

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.