Az 1479-es, kenyérmezei diadal emlékére szervez emléktúrát az Aranykor Nagykanizsa

facebook megosztás

Történelmi emléktúrát és futóversenyt szervez az Aranykor Nagykanizsa Tótszerdahelyen. A király nevében címet viselő eseményt az 1479-es, kenyérmezei diadal emlékére október 9-én rendezik meg.

A túravezetést Vörös András és a Thúry Vitézlő Oskola hagyományőrző végvári vitézei segítik majd, hiszen nem csak felnőttek, hanem gyermekek és kutyák is teljesíthetik a kijelölt távokat. Az eseményre még szeptember 30-ig van lehetőség jelentkezni.

– Az Aranykor Nagykanizsa történelmi túrasorozatának következő állomását október 9-én tartjuk Tótszerdahelyen. Az apropója az 1479-ben vívott kenyérmezei csata, ahol Báthory István és Kinizsi Pál egyesített serege véres csatában legyőzte a betörő török hordákat. Ezzel jó pár évre elvette a kedvüket a magyarországi fosztogatásoktól. Ebből kifolyólag egy futóverseny is lesz, illetve egy túra. A túra 14,79 kilométer és a futóverseny is ennyi, de egy 7 és fél kilométeres és egy gyerek számára rendezett 1479 méteres távot is tervezünk – nyilatkozta Lukács Tamás, az Aranykor Nagykanizsa szóvivője.

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV/Archív)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.