Balaton ihlette számokat hallhatott a közönség tegnap este

2021. szep. 8.

Rozéfröccs levendulával című lemezbemutató koncertet tartott a Late Night Jazz Band a Hevesi Sándor Művelődési Központban tegnap este. Az esemény az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap, valamint az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósult meg.

A több mint 10 éve alakult zenekar kizárólag a Balatonnal kapcsolatos számokat írt a legújabb lemezére, amit nagy örömmel mutattak be a kanizsai közönségnek. A Late Night Jazz Band albumának egyik különlegessége, hogy a jazz mellett, a populárisabb műfaj felé is húznak a dalok.

– Ehhez a projekthez sikerült egy kiváló énekesnőt megnyernünk, Németh Kyra személyében, aki egy nagyon tapasztalt, kiváló hangú jazz énekesnő. A másik szerzőtársam pedig Kosz Szilveszter, aki a számokat hangszerelte és több számot szerzett. Egyébként az album különlegessége, hogy Szabó Leslie is közreműködött szerzőként is. Úgyhogy egy színes változatos anyag sikerült szerintem – fogalmazott Varga Endre, a Late Night Jazz Band vezetője.

A Kanizsai Kulturális Központ támogatásának egyik feltétele, hogy legalább 12 könnyűzenei koncertet szervezzenek a létesítményben. A tegnapi műsor ennek volt a nyitórendezvénye, az ezt követő hetekben és hónapokban pedig még számos produkciót láthatnak az érdeklődők.

– Sikerült egy nagyon színes repertoárt összeállítani, hiszen jazzel kezdünk, aztán szeptember 18-án lesz a következő állomása ennek a koncertsorozatnak. Két rock együttes lesz a vendégünk. Az A.G.R. és a Teabag formációk. Aztán 25-én a Retro Party Boys ugyancsak kanizsai együttest, és próbáljuk ezt a továbbiakban is tupírozni – nyilatkozta Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója.

A HSMK szeretne minél több programot megtartani, így bíznak benne, hogy ezt a járványügyi szabályok is lehetővé teszik.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)