Lett ezüstérmesük

facebook megosztás

A hajómodellezők FSR-V kategóriájú bajnokságában a nagykanizsai és csongrádi fordulókat követően, egészen pontosan pontvadászatuk zárultával a Canissa Modellező SE versenyzői egy bajnoki második helyezést is elkönyvelhettek maguknak erre az esztendőre.

A 27 ccm-es hajók versenyében Boti Ferenc a kanizsai fordulóban remekül ment és összetettben elfoglalt első helyét úgymond hazai pályán a 2. helyével is meg tudta tartani és így készülhetett a majdani – csongrádi - záró programra. Boti „géposztályában” Bonczók Károly hatodik lett Kanizsán, ugyanúgy, mint Lekszikov Zsolt, aki a 15 ccm-eseknél zárt hatodikként.


Boti Ferenc (balról) végül kategóriájában a hajómodellezők országos bajnoksága keretében a második helyen végzett

Csongrádon a CMSE versenyzői nem voltak éppen a topon, mivel Bonczók elfoglaltsága miatt nem is tudott indulni a 27 ccm-ben, Boti Ferenc pedig a kategóriában 13. lett. Hosszas kutakodás után derült ki, hogy motorhiba okozta a komoly nehézségeket, de még így sem lett volna baj, ha közvetlen riválisa nem ér be a második helyen a mindent eldöntő futamukban. Nos, beért másodikként, így a nagykanizsai modellező az első helyről lecsúszva az országos bajnokság ezüstérmese lett, míg Lekszikov a 15 ccm-ben lett kilencedik pozíciójával végül a bajnokságban hatodik. Csalódottak voltak ugyan kissé a dél-zalaiak, ugyanakkor Boti már így is tagja mindenképpen az Európa-bajnoki válogatott keretnek, a seregszemlét jövőre jelen állás szerint úgy tűnik, Lengyelországban rendezhetik meg.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.